Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A számítógép elindítása

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A számítógép elindítása"— Előadás másolata:

1 A számítógép elindítása

2 A rendszerbetöltés menete
A számítógép bekapcsolása után – a ROM BIOS-ban tárolt program alapján, a telepített operációs rendszertől függetlenül – minden esetben lefut egy önteszt, amely során ellenőrzésre kerülnek a számítógép alapvető hardverelemei.

3 ellenőrzésre kerülnek
a processzor, a memória, a videovezérlőkártya, a számítógépbe épített lemezmeghajtó egységek valamint a billentyűzet (keyboard)

4 Teszt A tesztfolyamat utolsó lépése a hardvereszközök néhány beállítását tároló, CMOS RAM ellenőrzése. Ez az egység felelős az aktuális rendszeridő és dátum tárolásáért is.

5 Teszt A számítógép indításakor a felhasználónak lehetősége van belépni a BIOS Setup programba ahol megváltoztathatók a CMOS RAM-ban tárolt egyes rendszerbeállítások például új hardvereszköz beépítése után lehet szükség.

6 Bootolás A sikeres öntesztet követően megkezdődik az operációs rendszer betöltésének folyamata Ezt a folyamatot boot folyamatnak vagy bootolásnak is nevezik. A bootolás menete operációs rendszertől függően eltérően zajlik le.

7 Windows XP operációs rendszer
a Windows XP lefut az NTDETECT.COM program, amely megvizsgálja a számítógépben lévő hardvereket. Az elkészült hardverlista beíródik a rendszerleíró adatbázisba, más néven a registry-be. A registry számos egyéb információt és beállítást tartalmaz (szoftverek, felhasználók beállításait, stb.)


Letölteni ppt "A számítógép elindítása"

Hasonló előadás


Google Hirdetések