Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Orsós Ferenc Szék és helyes testtartás. Orsós Ferenc A gerinc A jó ül ő hely kialakításának kulcskérdése, hogy a gerinc megfelel ő helyzetben legyen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Orsós Ferenc Szék és helyes testtartás. Orsós Ferenc A gerinc A jó ül ő hely kialakításának kulcskérdése, hogy a gerinc megfelel ő helyzetben legyen."— Előadás másolata:

1 Orsós Ferenc Szék és helyes testtartás

2 Orsós Ferenc A gerinc A jó ül ő hely kialakításának kulcskérdése, hogy a gerinc megfelel ő helyzetben legyen. Az ember gerince nem egyenes, hanem jellegzetesen S alakú. görbületek teljes kialakulása a serdül ő korban és utána fejez ő dik be. Ha helytelen a testtartás a porckorongnak csak meghatározott részén érvényesül, akkor-tartós igénybevétel esetén-mozgásszervi panaszok lépnek fel. Ha a gerinc ő rzi egészséges S alakját, a porckorongokra egyenletes nyomás nehezedik.

3 Orsós Ferenc A jó szék Sokáig azért nem tekintették lényeges munkaeszköznek a széket mert nem tudták lemérni mennyire befolyásolja ez a munkaer ő teljesít ő készségét. Kényelmes ülést, hatékony munkát és többféle testtartást tesz lehet ő vé. Jó a szék ha: - mind két lábkényelmesen,közel függ ő legesen helyezkedjen el. - Lábfejek kényelmesen helyezkedjenek el a padlón vagy a támaszon. - gerincoszlop – oldalról nézve ívelt kissé el ő red ő lt legyen. - combok közel vízszintesek legyenek. - felkarok - laza testtartásban – közelfügg ő leges. - alkarok felfekszenek a karfára és vízszintesek.

4 Orsós Ferenc Székek fajtái -Mandel-féle szék, Állva ül ő szék, Egyensúly szék

5 Orsós Ferenc Helytelen testtartás Túl kevés hely az asztal vagy a billenty ű zettartó fiók alatt akkor van, ha az asztal túl alacsony, vagy a szék túl magas. Ekkor túl messze ülsz a billenty ű zett ő l el ő re d ő lsz, ekkor a medenceizmok statikus igénybevétele okoz túlterhelést, nagy nyomás nehezedik a gerincre és a medencére, a testtartás nem stabil


Letölteni ppt "Orsós Ferenc Szék és helyes testtartás. Orsós Ferenc A gerinc A jó ül ő hely kialakításának kulcskérdése, hogy a gerinc megfelel ő helyzetben legyen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések