Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jávácska A Fantasztikus Programozás Bátfai Norbert

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jávácska A Fantasztikus Programozás Bátfai Norbert"— Előadás másolata:

1 Jávácska A Fantasztikus Programozás Bátfai Norbert bn@javacska.hu

2 Miért regény? Kezdetben volt a füzet koncepció… Majd a gyerekek visszacsatolásai felvetették a regény ötletét A napjainkban népszerű kalandregények (mint például J. K. Rowling: Harry Potter) pedig bíztatást adtak…

3 A hordozó Az oktatási anyagot egy sci-fi történetre, mint egyfajta hordozó jelre ültettük rá.

4 Szerkezeti struktúra Hogy a könyv moduláris fejleszthetőségét biztosítani tudjuk, a napló, blog formát választottuk. Ebbe szerveztük a –főhős saját gondolatait –házi feladatait –a tanárok által kiadott oktatási anyagokat –a meséket –a feladatokat –az ábrákat

5 Központi tartalom: a programok Arra törekedtünk, hogy a programok iránt inkább az érdeklődést keltsük fel, semmint, hogy azokat magyarázzuk. Ezért a könyvet igyekeztünk megkímélni a részletektől…amik ezért átkerültek a Jávácska Portálra. Matematikai (fraktálok, titkosítók) Szimulációs (hangyák) Szórakoztató (Zene- MIDI szintetizátor) Mobiltelefonos (MIDlet-ek) Hálózati (webrobot)

6 Pillanatképek

7 Tudásanyag Az elsődlegesen átadott (felépített) alapfogalmak: –osztály - objektum - öröklődés –program - programozás - hálózat További fogalmak: email, levelezési lista, kriptográfia, protokoll, TCP/IP, WWW, kliens- szerver modell.

8 Feladatok Az apróbb feladatok mellett néhány nehezebbet külön is kiemeltünk, ezek önálló elmélyülést, vagy csoportos munkát igényelnek. Céljuk közös: megoldásuk igénye rávegye az olvasót a közösséggel való kommunikációra, például a levelezési lista, vagy a fórum használatával.

9 Összefoglalás Jávácska = a könyv + a portál A portál = szakköri anyagok + közösségi élet

10 Jó olvasást és portálozást! Köszönöm a figyelmet. Bátfai Norbert bn@javacska.hu


Letölteni ppt "Jávácska A Fantasztikus Programozás Bátfai Norbert"

Hasonló előadás


Google Hirdetések