Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fel a lóra…újra A 870 millió EU állampolgár közül 100 millió depressziós, vagy szorong 21 millió alkoholfogyasztással összefüggő zavarokban szenved 4 millió.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fel a lóra…újra A 870 millió EU állampolgár közül 100 millió depressziós, vagy szorong 21 millió alkoholfogyasztással összefüggő zavarokban szenved 4 millió."— Előadás másolata:

1 Fel a lóra…újra A 870 millió EU állampolgár közül 100 millió depressziós, vagy szorong 21 millió alkoholfogyasztással összefüggő zavarokban szenved 4 millió skizofréniás 4 millió szenved bipoláris betegségben 4 millió pánikbeteg

2 Fel a lóra..újra Az együttműködési projekt tagjai: Szociális- és Foglalkoztató Választmány, Århus Önkormányzat Pszichiátria, Közép-Jütlandi Régió, Århusi Egyetemi Kórház, Risskov, Oktatási Osztály. A jelenlegi és Korábbi Pszichiátriai Kezeltek Országos Egyesülete A projekt 2007. szeptember 1-től 2010. június 1-ig tart. A projektet a Sociális- és a Belügyminisztérium finanszírozza. Fel a lóra...újra.

3 Fel a lóra…újra Célcsoport Pszichés betegek, akiknek nincs állandó kapcsolatuk a munkaerőpiaccal, vagy az oktatási rendszerrel. Stressz által kialakult betegségekben szenvedők, akik krónikusan csökkentett munkaképességűvé váltak. A célcsoport tagjainak kiindulópontként motiváltaknak kell lenniük a munkaerőpiacra való visszatérésre/belépésre, vagy esetleg az oktatási rendszer tekintetében.

4 Fel a lóra…újra A jó munkahely Egy olyan munkahely ami elfogadja, hogy a pszichés beteg is munkaerő. Bemutatkozás, jó fogadtatás, a feladok kiszámíthatók, jól instruáltak. Rugalmasság,munkaidő és -terjedelem tekintetében. Egyenlő hozzáférés a személyzeti megbeszélésekhez, szociális eseményekhez stb.

5 Fel a lóra…újra Mi jellemzi a jó ”Fel a Lóra” munkahelyet? Az összes FAL-kurzus résztvevőinek 70%-a sikeres FAL- azó, a munkaadók visszajelzései elégedettségről és kölcsönös haszonról számolnak be… Mi jellemzi azokat a munkahelyeket, melyek FAL sikereket produkálnak ?

6 Fel a lóra…újra A kulcsszó a közösségvállalás A közösségvállalás érzete a vállalatban többek között azt jelenti, hogy az alapvélemények megegyeznek: Mentális zavarban szenvedő személyek felépülhetnek Valamely mentális zavaron átesett személy értékes munkaerő lehet.

7 Fel a lóra…újra Mentor/supervisor A munkahelyen a próbaidö során kurzusban résztvevőhöz legtaöbbször tartozik egy mentor. A mentor feladata, hogy a FAL-kurzista tanulási folyamatát az alábbi módon támogassa:  Bemutatja a kurzistának a munkahelyet, így a kollégákat, a szociális hangnemet stb. is.  Megmutatja a kurzistának a konkrét munkafeladatokat a munkahelyen.  A kurzista munkavégzését értékeli.

8 Op På Hesten..igen A munkaerőpiacra be, mert… Előnyök egyeseknek A mindenapok tartalommal telnek meg (legyen miért felkelni) Nem függeni a rendszertől Szociális kapcsolatok Anyagi okok Dolgozó-identitás

9 Fel a lóra…újra FAL képzési folyamata 3 hetes (45 órás), a képzést bemutató rész. A képzés időtartama 7 hét (105 óra) 12 hónapra elosztva. A képzési rész új kurzisták folyamatos felvételén dolgozik. A kapcsolatrendszer (network) –csoport a folyamat egy fontos központi eleme.

10 Fel a lóra…újra A képzés célja A kurzistákat általános, naprakész információkkal való ellátása a munkaerő piacról. A kurzisták tudatában vannak és motiváltak a képzés céljával. Lehetőséget nyújtani a kurzistáknak arra, hogy kifejlesszenek, ill. megerősítsenek személyes, és szociális kompetenciákat, más tanulási, vagy fejlődési kompetenciákkal egyetemben. Folyt.

11 Fel a lóra…újra Képzés célja (folytatás) A kurzisták képességeit felfejleszteni úgy, hogy a munkájukat el tudják végezni, illetve hogy megtanuljanak vigyázni a pszichés és fizikai munkakörnyezetükre a saját maguk munkahelyi szerepének viszonylatában. A kurzisták megerősödnek tudatukban és nyíltságukban ahhoz, hogy a saját munkahelyükön aktív munkakapcsolatot tudjanak kialakítani.

12 Fel a lóra…újra Oktatási témák Bevezetés a munkaerőpiacba. Bevezetés a mentor fogalmába. A munkához vezető saját lehetőségek és utak. Kommunikáció – saját tapasztalatok használata Negatív/pozitív élmények a nyíltságról a saját hátterünkből kiindulva – felgyógyulási perspektívák. Szerepkonfliktusok– jogok/kötelességek mint pénzkereső. Konfliktuskezelés– stresszkezelés.

13 Fel a lóra…újra A sikeres munkakialakítás 5 összetevője Egyénre szabott nyomonkövetés Kurzisták közti jó kapcsolatrendszer kialakítása A munkaügyi központok, szociális központok és szociálpszichiátriák közti gördülékeny együttműködés A FAL projekt alapideájával való közösségvállalás.

14 Fel a lóra…újra Mószerek a FAL-ban Képzési stratégia a projektfelépítésben. Összefüggés az elmélet és a gyakorlat között Kapcsolatrendszeri csoportok (networks). Munkaügyi konzulensek felhasználói gyakorlattal Kézbentartott törekvések az egyes polgárok részére. A vállatok és a polgárok elvárásai világosan egyezzenek meg.

15 Fel a lóra…újra Statisztika Összesített áttekintés

16 Fel a lóra…újra A projekt munkaformája A projekt munkaformája szakmai, nem pedig kezelési irányultságú! Ez azt jelenti, hogy a hangsúly a pályázó személyiségén, végzettségén és a munkaerôpiaci feltételein van.


Letölteni ppt "Fel a lóra…újra A 870 millió EU állampolgár közül 100 millió depressziós, vagy szorong 21 millió alkoholfogyasztással összefüggő zavarokban szenved 4 millió."

Hasonló előadás


Google Hirdetések