Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Könyvklub, olvasó tábor Alsómocsolád. Az olvasás népszerüsítő program célja: Az olvasás népszerűsítése a fiatalok és gyermekek közt. Olvasásszociológiai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Könyvklub, olvasó tábor Alsómocsolád. Az olvasás népszerüsítő program célja: Az olvasás népszerűsítése a fiatalok és gyermekek közt. Olvasásszociológiai."— Előadás másolata:

1 Könyvklub, olvasó tábor Alsómocsolád

2 Az olvasás népszerüsítő program célja: Az olvasás népszerűsítése a fiatalok és gyermekek közt. Olvasásszociológiai felmérések bizonyítják az olvasás jótékony hatását a hátrányos helyzetű lakossági csoportok felzárkóztatásában. Az olvasás nemcsak a funkcionális analfabétizmus elleni küzdelem hatékony eszköze, hanem a mentális egészség megőrzésében a fiatalok felnőtté válásában, és szellemi fejlődésében, valamint az időskorúak szellemi frissességének megtartásában is jelentős szerepet játszik.

3 1, Mesék Mátyás királyról A fiatalok megismerték a történelemórán harcos, honvédő királyként ábrázolt Mátyás király másik arcát, avagy miért lett Mátyás az igazságos?

4 2. Ember és állat harmonikus egymás mellett élése Fekete István regényeiben

5 3. Végvári legendák, Eger veszedelme

6 4. Fekete István, a természet szerelmese

7 5. A magyarság története – Rege a csodaszarvasról

8 6. Révülők világa I. – Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók

9 7. Révülők világa II. – Böszörményi Gyula: Gergő és a bűbájketrec

10 8. Révülők világa III. – Böszörményi Gyula: Gergő és a táltos viadal

11 9. Zsófi világa – Böszörményi Gyula Zsófi trilógiája

12 10. Monyákos világa – Böszörményi Gyula Monyákos Tuba kalandjai

13 11, Olvasó tábor, 2012.07.09-2012.07.12, és író –olvasó találkozó Alsómocsolád

14 Író – olvasó találkozó, 2012.07.12. Böszörményi Gyulával „Böszörményi Gyula GERGŐ ÉS AZ ÁLOMFOGÓK 2001 tavasza épp olyannak indult, mint bármely más tavasz: sártól szottyos, latyaktól ragacsos, de időnként már olykor előkukkantott Szemes az ólomszínű felhők mögül, és megcsiklandozta a náthás orrokat. Titkon készülődött a Révülők Világa, élén a Hét Sárkányőrrel, hogy végre hírt adjanak magukról az ébereknek, de erről még magam sem sejtettem semmit. Kicsiny, kétablakos, egyajtós szobámban a hosszú tél után én is épp csak ébredeztem, s azon törtem a fejem, mit fogok csinálni, ha kitör a nyár, a maga forró, színes kavargásával. Olykor ugyan gyanús álmokat láttam, amikben átsuhanó árnyakként hófehér hajú, varázsjelekkel telefestett harcosok osontak – de fogalmam sem volt róla, hogy ők az Álomfogók….”. /forrás: http://www.alomfogo.hu/ /http://www.alomfogo.hu/

15 „Legyen az esély egyenlő – Esélyteremtés a Sásdi Kistérségben” TÁMOP-5.2.3-09/1-2009-0005 Ujhelyi Csilla Katalin Ifjúság, közösségi munka koordinátor 2013.01.02.


Letölteni ppt "Könyvklub, olvasó tábor Alsómocsolád. Az olvasás népszerüsítő program célja: Az olvasás népszerűsítése a fiatalok és gyermekek közt. Olvasásszociológiai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések