Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VÉDŐNŐI PREVENCIÓS SZAKMAI MŰHELY

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VÉDŐNŐI PREVENCIÓS SZAKMAI MŰHELY"— Előadás másolata:

1 VÉDŐNŐI PREVENCIÓS SZAKMAI MŰHELY

2 2013. június 13.-án és június 26.-án a Sásdi Gyerekesély Irodában védőnői prevenciós szakmai műhely volt. Előadók: Elblinger Csaba, Németh Nándor Az egyik téma a Bizalom és családok segítése a Máltai Szeretetszolgálat programjaiban volt, a másik a Családi működés pszichológiája. Mindkét esetben a műhely interaktív jellege rávezette a védőnőket arra, hogy mennyire fontos először a család bizalmát elnyerni, és aztán segíteni, mert így jobban elfogadják a segítő szakembereket.

3 2013. május 9.-én és május 22.-én a Sásdi Gyerekesély Irodában védőnői prevenciós szakmai műhely volt Előadó: Dr. Jüngling Gyöngyvér Az egyik téma a Segítő kapcsolat pszichológiája volt, a másik a tanácsadás pszichológiája. Mindkét esetben a műhely interaktív jellege rávezette a védőnőket arra, hogy ki miért választ segítő szakmát.

4 2013. április 10-én védőnői prevenciós szakmai műhely keretein belül Illés Józsefné a Hegyháti Szociális Alapellátási Központ vezetője tartott előadást a családsegítő szolgálat és a védőnői szolgálat közötti kompetenciahatárok témában. Ez alkalommal a védőnők bepillantást nyerhettek a HSZAK munkájába. Megismerkedhettek a lehetőségekkel. A védőnők hoztak eseteket, melyekre az előadó megoldási javaslatokat tett, ezzel segítve munkájukat.

5 Márciusban 2 prevenciós szakmai műhely volt.
2013. március 6-án Téma: Korai fejlesztés, korai képességgondozás Előadó: Meszéna Tamásné E két alkalommal a védőnők bepillantást nyerhettek a Pécsi Pedagógiai Szakszolgálat munkájába. Megismerkedhettek a lehetőségekkel. A védőnők hoztak eseteket, melyekre az előadó megoldási javaslatokat tett, ezzel segítve a védőnők munkáját.

6 Februárban 1 prevenciós szakmai műhely volt.
2013. február 20-án Téma: Módszerek, támogatási formák keresése a veszélyeztetett terhesség, a veszélyeztetett csecsemők arányának visszaszorítására. Előadó: Angyal Magdolna Jó védőnői jó gyakorlat megismerése A prevenciós szakmai műhely munka segítséget nyújt a védőnőknek a saját tapasztalatok megosztásával a másik problémáinak megoldására, megkönnyítve ezzel a munkájukat. Az előadók segítséget nyújtanak a gondozott családokkal való kapcsolat elmélyülésében.

7 2013. január 16-án Téma: Módszerek, támogatási formák keresése a veszélyeztetett terhesség, a veszélyeztetett csecsemők arányának visszaszorítására. Jó védőnői jó gyakorlat megismerése Előadó: Angyal Magdolna 2013. január 31-én Jó védőnői jó gyakorlat megismerése 2 A védőnők elküldtél a körzetükről az adatszolgáltatást a csoportos egészségnevelésről. A tavalyi évhez képest 35%-os emelkedést mutat a deprivált családok bevonása. Ez a növekedés köszönhető a 2 gyermeknapnak (Kishajmáson és Nagyhajmáson), ahol több családot tudtak elérni a védőnők.

8 „Legyen az esély egyenlő – Esélyteremtés a Sásdi Kistérségben”
TÁMOP /


Letölteni ppt "VÉDŐNŐI PREVENCIÓS SZAKMAI MŰHELY"

Hasonló előadás


Google Hirdetések