Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZAKMAI PROGRAM 2010. január – 2010. június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZAKMAI PROGRAM 2010. január – 2010. június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE."— Előadás másolata:

1 SZAKMAI PROGRAM 2010. január – 2010. június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE A BUDAPESTI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT SZERVEZÉSÉBEN A program támogatója: az Oktatási és Kulturális Minisztérium

2 Programnyitó tanácskozás a közművelődési szakfelügyeletről a Budapesti Művelődési Központban. 2010. január 19. Tájékoztató és igényfelmérés

3 A törvényesség helyreállítására felszólító, a közművelődési feladatellátást segítő: - szervezeti, - a feltételrendszert, - humán erőforrásokat, - szakmai, tartalmi kérdéseket érintő javaslatok, ajánlások. A közművelődés országos szakfelügyelete által 2006–2009. évben, Budapest tizenegy kerületében vizsgált önkormányzatok és a feladatellátó intézmények számára megfogalmazott kötelezettségek és javaslatok típusai:

4 A leggyakrabban ismétlődő javaslatok: - helyzetelemzés alapján kulturális koncepció készítése, - stratégiai tervezés szükségessége, - közművelődési rendelet pontosítása, általánosságok helyett a helyi sajátosságok figyelembe vétele, - alapító okiratok, SZMSZ aktualizálása, pontosítása, - részletesebb és szakmailag megalapozottabb beszámolókra építő munkatervek és azok testületi megtárgyalása, - reklám- és marketingmunka fejlesztése. Leggyakrabban ismétlődő ajánlások: - javaslatok közművelődési megállapodások kötésére, - helyi pályázatok kiírására, - civilekkel való kapcsolattartás módozataira, - koordinációs ötletek: civil iroda, kerületi közművelődési fórum, - a közművelődési tevékenység finanszírozására (pl.: a rezsiköltségek 100%-ban történő biztosítása).

5 Tapasztalatok:  a program kínálta szolgáltatásokkal az érintett kerületek 80%-a élt,  a budapesti nagy önkormányzatok a hierarchia alacsonyabb szintjein kívántak foglakozni a programmal,  legtöbb helyen a jelentéseket a testületek, (többnyire bizottságok) tárgyalták meg,  több kerületben az önkormányzat nem juttatta el a jelentést az érintett intézmények számára,  sok volt a személyi változás, a tapasztaltok, információk átadása töredezett, esetleges,  több kerületben közvetlenül a szakfelügyeletet követően került sor jelentős összevonásokra, átszervezésekre.

6 A javaslatok tartalmi elemzése és az igényfelmérés alapján szervezett Szakmai fórumok és műhelyfoglalkozások: – 2010. február 16. – Fórum a statisztikáról (Közös nevező címmel) – 2010. március 10. – Fórum a 2010. évi tervezést, gazdálkodást érintő főbb jogszabályváltozásokról és a szakfeladatrend gyakorlati alkalmazásáról. – 2010. március 23. – Workshop Közművelődési koncepció és rendelet, Alapító Okirat és SZMSZ készítés szakmai kritériumai. Gyakori hibák és jó példák.

7 – 2010. április 20. Reklám- és marketingeszközök a közművelődés szolgálatában – 2010. május 4. – Tréning: Kommunikáció – 2010. május 11. – Tréning: Tárgyalástechnikák – Programzárás: 2010. június 1. (A workshop és a tréningek nyilvántartásba vett felnőttképzéseknek megfelelő dokumentációval.)

8 KÖSZÖNJÜK AZ EGYÜTTMŰKÖDÉST! A programszervezők nevében: Margittai Katalin


Letölteni ppt "SZAKMAI PROGRAM 2010. január – 2010. június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE."

Hasonló előadás


Google Hirdetések