Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tébolymarketing Molnár József lelkész, lélekgyógyász-alternatív pszichológiai tanácsadó 2012.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tébolymarketing Molnár József lelkész, lélekgyógyász-alternatív pszichológiai tanácsadó 2012."— Előadás másolata:

1 Tébolymarketing Molnár József lelkész, lélekgyógyász-alternatív pszichológiai tanácsadó 2012

2 Általában … Alaptézis: A pszichológiai, érzelmi problémák, a depresszió mindenkire hatással lehet. De akkor őrült vagyok?

3 Mi az oka a lelki problémáknak? A korai gyógyítók szerint a lelki gondok okai a testben keresendők, szerintük az oka a testnedvek egyensúly hiánya. (érvágás, piócák) A korai gyógyítók szerint a lelki gondok okai a testben keresendők, szerintük az oka a testnedvek egyensúly hiánya. (érvágás, piócák)

4 A későbbi idők gyógyítói a lelki problémák okozóit a gyomorban, mandulában, lépben keresték, ezért azokat egyszerűen eltávolították. A későbbi idők gyógyítói a lelki problémák okozóit a gyomorban, mandulában, lépben keresték, ezért azokat egyszerűen eltávolították.

5 Idővel a lelki problémák megszüntetését az agyban keresték, ezért az agyműködést akarták megváltoztatni. Idővel a lelki problémák megszüntetését az agyban keresték, ezért az agyműködést akarták megváltoztatni.

6 Ma úgy gondolják a pszichiáterek, hogy az agy kémiai egyensúlyát kell helyrehozni valamilyen tablettával. Ma úgy gondolják a pszichiáterek, hogy az agy kémiai egyensúlyát kell helyrehozni valamilyen tablettával.

7 Sokszor hallunk a szerotonin-dopamin egyensúly felborulásáról, melyre SEMMILYEN bizonyíték nem létezik! Mindezt beadagolták nekünk TV-s hirdetésekkel, s most már mindenki tényként kezeli, hogy a tudatmódosítók ugyanolyanok, mint a rendes gyógyszerek, de ez NEM IGAZ!

8 Ha valakinek el van törve a keze, az RTG-felvételen látszik, ha valaki cukorbajos, annak az inzulinszintje a vérből igazolható, de a pszichiátriában használatos szereknél nincs látható, vagy mérhető testi hiba.

9 De akkor hogyan lehet egy testileg nem létez ő dolgot gyógyszerrel kezelni? S E H O G Y

10 és mégis megteszik A gyógyszergyárak a profitért PSZICHIÁTRIAI KEZELÉST IGÉNYLŐ ORVOSI ZAVAROKAT gyártanak…

11 Ha valaki szégyenlősen viselkedik nagyobb társaságban… SZOCIÁLIS SZORONGÁSOS ZAVARA VAN!

12 Ha egy szerettünk elvesztése miatt szomorkodunk… SÚLYOS DEPRESSZIÓS ZAVAR LÉPETT FEL NÁLUNK!

13 Amikor otthonunktól való távolság miatt honvágyunk van… KÜLÖNVÁLÁSI SZORONGÁS GYÖTÖR!

14 Ha gyanú ébred bennünk valaki iránt… PARANOID SZEMÉLYISÉGZAVARUNK VAN!

15 Ha vidám és lehangolt perceink váltakoznak… PARANOID SZEMÉLYISÉGZAVARRA KELL GONDOLNUNK!

16 Ha bizonytalanok vagyunk sokszor, és döntéseinket nehezen hozzuk meg… Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar /ADHD/

17 Emiatt van az, hogy ha bárki elmegy egy pszichiáterhez, nagy valószínűséggel valamilyen mentális betegséggel diagnosztizálják, akinek gyógyszert kell szednie. Az orvos-beteg találkozások 98 %(!)-ban az orvos felír valamit.

18 A pszichiátriai ipar évi 330 milliárd dollárt keres. A 80-as években a világon leggyakrabban felirt gyógyszer a Válium volt, csupán 1978-ban 2,3 milliárd tablettát adtak el. 2,3 milliárd tablettát adtak el.

19 Elhitették mindenkivel minden szernél, hogy semmilyen mellékhatással nem kell számolni. DE EZ NEM VOLT IGAZ! szexuális problémák szorongás arcizmok önkéntelen összehúzódása nyelv öltögetés ellenséges érzések érzelemmentességöngyilkosságelhízáscukorbetegség

20 Pszichiáterek vs orvosok Az őrültek ápolóiból orvosok lettek, a diliházakból pszichiátriai intézetek. A pszichiáterek arra vágytak, hogy a hivatásos orvosokkal egyenrangúnak tartsák őket. DE AZ ORVOS IGAZOLJA A BETEGSÉGEKET, A PSZICHIÁTEREK NEM. Nincsenek objektív vizsgálatok (vér, vizelet, szövettan). Nincs, nem igazolható semmilyen kémiai elváltozás, ami a tüneteket okozná.

21 A XIX. sz.-ban EMIL KRAEPELIN EMIL KRAEPELIN német pszichiáter a mentális betegségeket egészségügyi betegségekként akarta osztályozni a mentális betegségeket egészségügyi betegségekként akarta osztályozni biológiai eredetűnek tartotta biológiai eredetűnek tartotta … és öröklődőnek … és öröklődőnek DE ÁLLÍTÁSAIT SOSEM SIKERÜLT IGAZOLNIA!

22 „Tudományos módszerekkel szinte lehetetlen megkülönböztetni a normális embert az elmebetegt ő l.”

23 Az Amerikai Pszichiátriai Társaság 1952-ben kiadja a: MENTÁLIS RENDELLENESSÉGEK DIAGNOSZTIKAI ÉS STATISZTIKAI KÉZIKÖNYV (DSM I.) 130 oldalas füzet, mely 112 elmebajt tartalmaz melyeket „elfogadott tudományos módszerekkel állapítottak meg(!)” „elfogadott tudományos módszerekkel állapítottak meg(!)”

24 Hogyan állították össze? Hogyan állították össze? Milyen adatgyűjtés és vizsgálatok után? Milyen adatgyűjtés és vizsgálatok után? Az akkor praktizáló amerikai pszichiáterek 10%-nak kiküldtek egy kérdőívet, s a visszaérkezett kérdőívek alapján került kiadásra a könyv.

25 1968-ban kiadásra kerül a DSM II., mely már 145 mentális zavart tartalmaz, de tudományos alap még mindig nincs! Kémiai egyensúly zavart emlegetnek, mert a lakosság már biológiai magyarázatot követelt. Ez egyébként jól hangzik, de az agyban nincs igazolhatóan ilyen.

26 Rosenhan-kísérlet 1972-ben dr. Rosenhan kérésére 8 egészséges ember elment a washingtoni Erzsébet Pszichiátriára, hogy hangokat hall a fejében (üres, üreges, puff). Mindenkit ott tartottak, még a doktort is, s mindenkinél 1 kivételével schizofréniát állapítottak meg. Aztán egyszerre mindenki abbahagyta a tünetek produkálását, de ezt sem vették észre. Majd elengedték őket, de csak úgy, ha elismerték, hogy elmebetegek voltak, de már javultak (!).

27 1980-ban kiadásra kerül a DSM III. kiadása, amely szerint a tüneteket az agy fizikai rendellenességei okozzák. agy fizikai rendellenességei okozzák. Ez a kiadvány nem betegségek listáját tartalmazta, hanem tünetlistákat, amely BÁRKIRE, BÁRMILYEN ÉLETHELYZETBEN BÁRKIRE, BÁRMILYEN ÉLETHELYZETBENráillik. A betegségeket egyszerűen kézfelemeléssel beszavazták a kiadványba, aki hangosabb volt, annak az ötlete bekerült.

28 Manapság… A WHO szerint 450 millió ember szenved valamilyen mentális zavarban. Hogy ez mennyi? Tokió, New York, Los Angeles, London, Párizs, Mexico city, Bombay, Milanó, Madrid, Toronto, Washington, Melbourne, Hong-Kong, Szingapur, Róma, Berlin lakosságának háromszorosa.

29 A pszichotikumokkal az a cél, hogy minél többen szedjék, de ehhez meg kell győzni a normális embereket arról, hogy van valamilyen kezelésre szoruló betegségük. A pszichotikumokkal az a cél, hogy minél többen szedjék, de ehhez meg kell győzni a normális embereket arról, hogy van valamilyen kezelésre szoruló betegségük. Ezeket a betegségeket marketingcégek találják ki, melyek a gyógyszergyárakkal vannak, s az orvosokkal szimbiózisban. Ezeket a betegségeket marketingcégek találják ki, melyek a gyógyszergyárakkal vannak, s az orvosokkal szimbiózisban.

30 betegségkereskedelem 1. KIEMELNI EGY ÁLLAPOT FONTOSSÁGÁT 27 millió amerikaival sikerült elhitetni, hogy antidepresszánst kell szednie.

31 The Rolling Stones: A mama kis segítője – Mother's Little Helper (Aftermath, 1966) Micsoda nyűg az öregedés A gyerekek mások ma, hallom, minden anya ezt mondja A mamának kell ma valami, hogy megnyugtassa És bár valójában nem beteg, van egy kis sárga pirula És a mama kis segítőjének védelmét keresi És ez segít útján, átsegíti a fárasztó napon A dolgok mások ma, hallom, minden anya ezt mondja Friss húst sütni a férjnek csak nyűg Így késztésztát vásárol és megsüti a fagyasztott húst És a mama kis segítőjének védelmét keresi És már kettő segíti útján, át a nehéz napon Doktor úr kérem, valamivel többet kérek Az ajtón túl még négyet bevesz Micsoda nyűg az öregedés A férfiak nem ugyanazok ma, hallom, minden anya ezt mondja Nem értékelik, hogy elfáradtál Olyan nehéz őket kielégíteni, aztán nyugtathatod az agyad Hát siess a mama kis segítőjének védelmét keresni Négy segít át az éjszakán, segít enyhíteni a helyzeted Az élet túl nehéz ma, hallom, minden anya ezt mondja A boldogság hajszolása unalmas És ha még többet veszel be belőle, túladagolod magad Nincs több futás a mama kis segítőjének védelmét keresni Átsegítettek az utadon keresztül fárasztó halálod napján

32 2. Egy meglévő állapot újra meghatározása Vagyis új néven kell nevezni az eddig is ismert és megszokott lelki-állapotváltozásokat. Mindezt marketingosztályokon találják ki, s gyakran az ezek a „gyógyító” szerek a régiek, melyeket a szabadalom lejárása után újracsomagolnak-átneveznek.

33 Télen, a napfény hiánya levertséget okoz, adott esetben rossz hangulatot. Télen, a napfény hiánya levertséget okoz, adott esetben rossz hangulatot. SZEZONÁLIS HANGULATI ZAVAR ez már kezelendő betegség

34 A menses előtt-alatt a legtöbb nő érzelmi állapotingadozást tapasztal. A menses előtt-alatt a legtöbb nő érzelmi állapotingadozást tapasztal. PREMENSTRUÁCIÓS SZORONGÁSOS ZAVAR ez már kezelendő betegség

35 3. Egy új állapot létrehozása egy kiaknázatlan piaci keresletre A gyógyszergyárak látva a hölgyek vásárlási lázát, „pláza-szeretetét”, kitalálták a kényszeres vásárlási zavar-t, S mindjárt 20 millióan „szenvednek” is ettől, akinek furcsamód 90%-a nő.

36 Megel ő z ő gyógyszerezés „…eljön a nap Amerikában, amikor mindenki gyógyszert szed, akár beteg, akár nem.” A világon jelenleg 100 millió ember szed valamilyen tudatmódosító gyógyszert, ezzel a gyógyszeripar 150.000 dollárt keres percenként.

37 A gyógyszerbiztonságról A gyógyszerbiztonsági vizsgálatokat a gyógyszergyárak végzik, vagyis a kutatókat, orvosokat ők fizetik. A legtöbb vizsgálat hamar lezajlik, s általában 20-30 év közötti fiatal emberekkel végzik, de szereket legtöbbször nem ők szedik. Kétséges a vizsgálatok kimenetele? Kétséges a vizsgálatok kimenetele?

38 Végül… A tudatmódosító szerek 3x nagyobb profitot hoznak, mint bármi más jól jövedelmező iparág a világon! Látható a tőzsdéken, hogy a legjobban jövedelmeznek a gyógyszerrészvények.

39 „a világ legnagyobb katasztrófája az, ha megölik az embereket, a második legnagyobb katasztrófa, ha meggyógyítják őket!”

40 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Tébolymarketing Molnár József lelkész, lélekgyógyász-alternatív pszichológiai tanácsadó 2012."

Hasonló előadás


Google Hirdetések