Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A tudat és a metaelmélet kapcsolata Dienes István kutató Stratégiakutató Intézet Tudatkutatási és elméleti fizika csoport.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A tudat és a metaelmélet kapcsolata Dienes István kutató Stratégiakutató Intézet Tudatkutatási és elméleti fizika csoport."— Előadás másolata:

1 A tudat és a metaelmélet kapcsolata Dienes István kutató Stratégiakutató Intézet Tudatkutatási és elméleti fizika csoport

2 Miért van szükségünk a metaelmélet megalkotásánál a tudat működésének megértésére? Miért van szükség a tudat működésének megértésénél a metaelméletre?

3

4 Roger Penrose szerint, a kísérleti alátámasztások hiányában, jelenleg a fizikai elméletek szépsége, logikai ellentmondásmentességük és a valósággal való szorosabb kapcsolatuk lehet az egyedüli mérvadó, helyességük eldöntésére.

5 Mátrixlogika: megfeleltetési elv A keltő és megszüntető operátorokkal megfogalmazott kvantum-térelméletek logikai kalkulussá alakíthatók. Bármely kovariáns logikai elmélet keltő és megszüntető operátorokat használó kvantum- térelméletté alakítható.

6 Mátrixlogika (August Stern) Egységes logika elmélet: egyesíti az eddigi logikai struktúrákat (kvantum-, valószínűségi-, fuzzy- és Boole-logikát) Logikai vektor fogalma: skaláris, vektoriális és tenzoriális logikai mennyiségek bevezetése Logikai függvények mint logikai operátorok: logikai operátorok önkölcsönhatása!

7 Logika membránok vagy L- bránok Logikai szabadságfokok mátrixoperátorokkal való jellemzése: elmetérfogat (V n =L 1 L 2 L 3 …L n ) Az L-brán olyan kiterjedt objektum, melyhez egy gondolathullám csatlakozhat: L-bránok és a húrelmélet bránjainak kapcsolata, izomorfiák vizsgálata!

8 Agy: kvantált elméletgépezet Az agy folyamatosan elméletek logikai szerveződését kelti és szünteti meg. Az új logikai struktúra egyben az agy neuron-rendeződésében is változást okoz (topológia). A gondolatok a rendszerben, mint topológiai defektusok – csomók – jelentkeznek Öntudat, mint nem-irányítható topológiai felület (Möbius-szalag). Ez lehetővé teszi az önmegfigyelést! A nem-irányítható felületű topologikus logika feloldja a klasszikus logikai ellentmondásokat (pl. a „hazug vagyok” paradoxon!

9 Tudat-holomátrix A tudat egy topológiai-energia mező, a gondolatok és szerveződéseik topológiai gerjesztések, azaz csomók. A duális szimmetria révén a topológikus töltések és a Noether-töltések, vagy mennyiségek között megfeleltetés van A megfeleltetési elv miatt a két minőség kvantum- holografikusan összekapcsolható (részletei további kutatást igényelnek). Vagyis az agyat, mint geometriai objektumot és a benne szerveződő logikai membránokat egy kvantum-holografikus tudatdinamikából vezethetjük le, ez lenne az egyesítő dinamikus szimmetria.

10 Kvantált elméletmechanika Az egyes megismerési rendszerek logikai szerkezete a holografikus mátrixlogika révén gerjeszthetővé válna, és kölcsönhatásaik, mint ütköző logikai bránok, a fizikai folyamatok térelméleti leírásához hasonlóan lenne vizsgálható.

11 Záró posztulátum A valóság az öntudat kvantum- holografikus folyamata által kivetített és kifeszített holomátrix vagy információmátrix, melyet a folyamatban keletkező L-bránok szerkesztenek és értelmeznek?!

12 Köszönöm megtisztelő figyelmüket További írások a témában, valamint egyéb elérhetőségeink: www.inco.huwww.inco.hu, www.metaelmelet.huwww.metaelmelet.hu E-mail:dienesistvan@yahoo.com; istvan.dienes@metaelmelet.hu


Letölteni ppt "A tudat és a metaelmélet kapcsolata Dienes István kutató Stratégiakutató Intézet Tudatkutatási és elméleti fizika csoport."

Hasonló előadás


Google Hirdetések