Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Erőforrások a Földön Jut is, marad is?. Az emberiség a legutóbbi 20 évben több energiahordozót és természetes nyersanyagot használt föl, mint azt megelőzően.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Erőforrások a Földön Jut is, marad is?. Az emberiség a legutóbbi 20 évben több energiahordozót és természetes nyersanyagot használt föl, mint azt megelőzően."— Előadás másolata:

1 Erőforrások a Földön Jut is, marad is?

2 Az emberiség a legutóbbi 20 évben több energiahordozót és természetes nyersanyagot használt föl, mint azt megelőzően több ezer éves történelem során.

3 A Római Klub nyilatkozta 1968- ban: A népesség, az energiahordozók, a nyersanyagok, az ipari termelés, az élelmiszertermelés és a környezetszennyezés további, folyamatos növekedése rövid időn belül, várhatóan a XXI. században, az emberi populáció és a világgazdaság összeomláshoz vezet, mert föléljük a „Föld kincseit”.

4

5 1970: Olajválság Gépeink java része kőolajszármazékokkal működik, vagy az olaj elégetésével nyert villamos energiát használja fel üzemeltetése során. Gépeink java része kőolajszármazékokkal működik, vagy az olaj elégetésével nyert villamos energiát használja fel üzemeltetése során. Ezért okozott akkor pánikot az olajválság, amidőn úgy tűnt, nem juthatunk hozzá korlátlan mennyiségben mindennapi fűtőanyagunkhoz. Ezért okozott akkor pánikot az olajválság, amidőn úgy tűnt, nem juthatunk hozzá korlátlan mennyiségben mindennapi fűtőanyagunkhoz.

6 Az olajválság megmutatta, hogy jelentős technológiai tartalékok vannak: Néhány év alatt megjelentek a csekély fogyasztású gépkocsik, 15-20%-kal csökkent a relatív olajigény.

7 Következő probléma: Az újra nem termelhető nyersanyagok lelőhelyeinek kimerülése.

8 A Római Klub tudósainak számításai szerint 120 éven belül minden számunkra jelentős nyersanyag bányászhatatlanná válik. A Római Klub tudósainak számításai szerint 120 éven belül minden számunkra jelentős nyersanyag bányászhatatlanná válik. Ha az általunk tudott készlet ötszörösével számolunk, akkor a hiánykorszak csak 200 év múlva köszönt be. Ha az általunk tudott készlet ötszörösével számolunk, akkor a hiánykorszak csak 200 év múlva köszönt be.

9 Adatok 1972-ből

10 Egy gondolat a végére „ A fosszilis tüzelőanyagok, a nyersanyagok, a termőföld, az erdőségek és a tengerek azok az erőforrások, amelyekkel az emberiségnek meg kell tanulnia gazdálkodni a rablógazdálkodás helyett.” „ A fosszilis tüzelőanyagok, a nyersanyagok, a termőföld, az erdőségek és a tengerek azok az erőforrások, amelyekkel az emberiségnek meg kell tanulnia gazdálkodni a rablógazdálkodás helyett.” Nincs túl sok ideje erre a tanulásra, ha meg akarja őrizni a Földet a maga számára. Nincs túl sok ideje erre a tanulásra, ha meg akarja őrizni a Földet a maga számára. Papp Ádám


Letölteni ppt "Erőforrások a Földön Jut is, marad is?. Az emberiség a legutóbbi 20 évben több energiahordozót és természetes nyersanyagot használt föl, mint azt megelőzően."

Hasonló előadás


Google Hirdetések