Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kisújszállási környezetvédelmi intézkedések Varga Emese.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kisújszállási környezetvédelmi intézkedések Varga Emese."— Előadás másolata:

1 Kisújszállási környezetvédelmi intézkedések Varga Emese

2 1.) Szelektív hulladékgy Ű jtés Szélesebb körben történő megismertetése A város több pontjára konténerek elhelyezése A város környékén lévő illegális szemétlerakók felszámolása a polgárőrség és aktivisták bevonásával

3 Szelektív hulladékgy Ű jtés

4 2.) A 4-es számú f Ő út tehermentesítése Illetve az átmenő forgalom lassítása Forgalom csökkentésére zajvédelmi szempontból is nagy szükség lenne Az elkerülő szakasz mielőbbi megépítése Közlekedés Levegőszennyezés

5 3.) A megújuló energiaforrások hasznosítása Szélenergia Napenergia Geotermikus energia A mezőgazdasági földeken feleslegessé vált szalmát, napraforgó és kukoricaszárat, az erdészeti munkák során keletkezett melléktermékeket energiahordozóként is lehetne kezelni. Hiszen speciális biokomposztáló üzemben ezekből biogázt lehetne előállítani.

6 4.) A vasút- és környezetének rendezése Az Erzsébet-liget fokozottabb, igényesebb rendbetétele, zaj- és látványvédelme Az északi ipartelep és a sertéstelep felől a szél kellemetlen, szennyezett levegőt hoz (ammónia). Idegenforgalom szempontjából sem mindegy, hogy a vasúttal érkezőket milyen látvány fogadja.

7 5.) Leveg Ő védelem Folyamatos pormentesítés a 4-es számú főút, valamint a nagyobb utak mentén, főleg nyári időszakban.

8 6.) Talajvédelem A talaj természeti érték! A gazdálkodók által használt műtrágya és vegyszer ellenőriztetése. A nem megfelelő mennyiségű és minőségű vegyszer a talajba kerülve veszélyezteti a talaj életközösségét, ezen keresztül az emberek egészségét is. Nem beszélve a felszín alatti vizek tisztaságáról (nitrát szennyezés).

9 7.) Parlagf ű -mentesítés Közterületeken, magánterületeken szigorúbb ellenőriztetés a parlagfű irtásával kapcsolatban Ismeretterjesztő előadások, tájékoztatások szervezése Folyamatos tájékoztatás a parlagfű károsító hatásairól Pollenmérés a város több pontján is. A pollen mérésén kívül a különböző sugárzásokat is mérni kellene (pl.: UV, A, B nagyfeszültségű trafók mellett).

10 A parlagf Ű

11 8.) Belvízrendezés A csatornarendszer kiépítése folyamatban van, de a város egyes részein még most is gondot okoz a talajvíz, csapadék elvezetése.

12 9.) Erd Ő védelem Természeti érték! Levegő tisztasága Por megkötése Szél mérséklése Idegenforgalmi szempont Kerékpárutak kialakítása és fenntartása Tanösvények kiépítése Nagyerdő löszpuszta-gyep maradvány

13 Vége Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Kisújszállási környezetvédelmi intézkedések Varga Emese."

Hasonló előadás


Google Hirdetések