Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyarország Lánchíd. A Széchenyi lánchíd a Buda és Pest közötti állandó összeköttetést biztosító legrégibb, egyben legismertebb híd a Dunán, a magyar.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyarország Lánchíd. A Széchenyi lánchíd a Buda és Pest közötti állandó összeköttetést biztosító legrégibb, egyben legismertebb híd a Dunán, a magyar."— Előadás másolata:

1 Magyarország Lánchíd

2 A Széchenyi lánchíd a Buda és Pest közötti állandó összeköttetést biztosító legrégibb, egyben legismertebb híd a Dunán, a magyar főváros egyik jelképe.hídDunánmagyar főváros Építését gróf Széchenyi István kezdeményeztegrófSzéchenyi István A Lánchíd volt az első állandó híd Pest és Buda között.PestBuda Amunkálatok 1839-ben kezdődtek, a kész hidat 1849. november 20-án avatták fel.18391849november 20-án A hídfők oroszlánjait Marschalkó János lőcsei szobrászművész készítette.oroszlánjaitMarschalkó Jánoslőcsei

3 A LÁNCHÍD története A második világháborúban felrobbantották Budapest összes hídját, 1945. január 18-án, utolsóként került sor az Erzsébet hídra és a Lánchídra.

4 ÚJJÁÉPÍTÉS 1947 tavaszán született meg a Lánchíd újjáépítésére vonatkozó döntés. Az ország népe ezt megtudván összefogásba kezdett, megalakult a Lánchíd Bizottság, A munkálatok szinte azonnal megkezdődhettek a sok, még külföldről is beérkezett felajánlás segítségével

5 Képek A budai oldalon álló pillér A Lánchíd egyik kőoroszlánja

6 A kapuzatok tetején látható Kossuth-címer az oroszlánfejjel A budai hídfő déli oroszlánja

7 Készítette:Matusák Monika


Letölteni ppt "Magyarország Lánchíd. A Széchenyi lánchíd a Buda és Pest közötti állandó összeköttetést biztosító legrégibb, egyben legismertebb híd a Dunán, a magyar."

Hasonló előadás


Google Hirdetések