Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége."— Előadás másolata:

1

2 Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége 2007. Mi volt az eredeti háromjegyű szám?

3 1. feladat Az ábrán egy dél-alföldi kisközség kápolnája fölötti szimmetrikus boltozat látható. Mekkora a lila félkör-ablakok és a zöld színű kör alakú ablak sugara?

4

5

6 2. feladat Egy szabályos háromszög egyik csúcsa a koordinátarendszer origójában van, egy csúcsa az y tengely pozitív felére esik, harmadik csúcsa pedig az f(x) = x 3 függvény görbéjére illeszkedik. Egy egyenlő szárú derékszögű háromszög egyik csúcsa ugyancsak az origóban, egy csúcsa az y tengely pozitív felén, derékszögű csúcsa pedig ugyanezen f(x) függ- vényen van. Hányszorosa ez utóbbi háromszög területe az előbbi háromszög területének?

7

8

9 2006. április 14.

10 3. feladat Egy téglatest alakú akvárium oldalélei cm- ben mérve egész számok. Ha a benne levő vízbe helyezünk egy 6 cm élű kockát, akkor azt éppen ellepi a víz. Ha nem 6, hanem egy 12 cm élű kockát helyezünk bele, azt is pontosan ellepi a víz. Mekkorák az akvárium élei, és mennyi víz van benne?

11

12

13 4. feladat Egy házibulin (ahol mindkét nemből egynél többen voltak) a lányok és fiúk először külön váltak; minden lány minden lánnyal és minden fiú minden fiúval koccintott egyszer. Így a lányok közötti koccintások száma 6-tal volt több, mint a fiúk közötti koccintások száma. Éjfélkor aztán a fiúk és a lányok összevegyültek.; ekkor mindenki mindenkivel koccintott egyszer. Hány koccintás hallatszott ekkor?

14

15


Letölteni ppt "Telefonos feladat Egy háromjegyű szám elé írtunk egy hármast, majd az eredeti háromjegyű szám mögé írtunk egy hármast. A kapott két négyjegyű szám különbsége."

Hasonló előadás


Google Hirdetések