Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Telefonos feladat A-ból B-n keresztül C-be utaztunk egyenletes sebességgel. Indulás után 10 perccel megtettük az AB távolság harmadát. B után 24 km-rel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Telefonos feladat A-ból B-n keresztül C-be utaztunk egyenletes sebességgel. Indulás után 10 perccel megtettük az AB távolság harmadát. B után 24 km-rel."— Előadás másolata:

1 Telefonos feladat A-ból B-n keresztül C-be utaztunk egyenletes sebességgel. Indulás után 10 perccel megtettük az AB távolság harmadát. B után 24 km-rel megtettük a BC távolság kétharmadát és 15 perc múlva C-be értünk. Mekkora utat tettünk meg ?

2 1. feladat Megrajzoltuk az ABCD téglalap AC átlóját. Legyen O az ACD háromszög beír- ható körének közép- pontja. O-ból AB-re, ill. BC-re állított merőlegesek talppont- ja P és Q. Mekkora az ABCD téglalap területe, ha az OPBQ négyszög terüle- te 1003 cm 2 ?

3

4

5

6 2. feladat Egy kereskedő hamburgert és pizzát árult. Egy hamburgeren 20%, egy pizzán 40% haszna van. Ha ugyanannyi hambur- gert adott volna el, mint pizzát, akkor 28% haszna lett volna, de 50%-kal több pizzát adott el, mint hamburgert. Hány % haszna lett a kereskedőnek?

7

8 3. feladat Egy egyenes körkúp alakú zárt edényt ma- gasságának feléig megtöltöttük vízzel. Milyen magasan áll a víz az edényben, ha azt „fejre állítjuk”?

9 95,65 %

10 4. feladat Egy nem egyenlő szárú derékszögű háromszög hegyesszögeire: a) Mekkorák a háromszög szögei? b) Igazolja, hogy az átfogó a hozzá tartozó magasság

11 a)

12 b)


Letölteni ppt "Telefonos feladat A-ból B-n keresztül C-be utaztunk egyenletes sebességgel. Indulás után 10 perccel megtettük az AB távolság harmadát. B után 24 km-rel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések