Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2005. október 28. 1. feladat (házi feladat) Pontban 3 órakor az óra mutatói éppen merő- legesek egymásra. Mikor lesznek legközelebb merőlegesek egymásra.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2005. október 28. 1. feladat (házi feladat) Pontban 3 órakor az óra mutatói éppen merő- legesek egymásra. Mikor lesznek legközelebb merőlegesek egymásra."— Előadás másolata:

1

2 2005. október 28.

3 1. feladat (házi feladat) Pontban 3 órakor az óra mutatói éppen merő- legesek egymásra. Mikor lesznek legközelebb merőlegesek egymásra az óra mutatói?

4 Kismutató: 30 o 60 perc 1o1o 2 perc perc

5 2. feladat Az ábrán a TV-studio egy részletének világítását látjuk. A 6 m magas díszletelem köze- pén van egy 2 m magas ablak. A díszletelem mögött, vele azonos magasságban helyeztek el egy R reflektort, mely az ablakon keresztül világítja meg a studiot. Milyen távol legyen a reflektor a díszlettől, hogy a studiot pontosan 4 m mély- ségben világítsa meg?

6

7 3. feladat Legyen T az ABC he- gyes szögű három- szög A-ból induló magasságának talp- pontja. Igazoljuk, hogy T-ből az AC, BC oldalakra, vala- mint a másik két ma- gasságra állított me- rőlegesek talppontjai egy egyenesre illesz- kednek!

8

9 (Tabit Ibn Korra X. sz.) Pitagorasz tételének általánosítása Ha az ABC háromszög C csúcsából meghúzzuk a CD és CE szakaszokat úgy, hogy azok az AB oldallal ugyanakkora szöget zárjanak be, mint a C csúcsnál levő szög, 4. feladat akkor

10

11 Egy egyenlő szárú háromszögbe kétféleképpen írtunk be egy-egy négyzetet az ábrán látható módon. Első esetben a négyzet területe a háromszög területének a fele. A másik esetben a négyzet területe hányad része a háromszög területének? 5. feladat (házi feladat)


Letölteni ppt "2005. október 28. 1. feladat (házi feladat) Pontban 3 órakor az óra mutatói éppen merő- legesek egymásra. Mikor lesznek legközelebb merőlegesek egymásra."

Hasonló előadás


Google Hirdetések