Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2005. november 18. Telefonos feladat Az a és b számok reciprokának összege: a mohácsi vész éve. A b és c számok reciprokának összeg: az ankarai csata.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2005. november 18. Telefonos feladat Az a és b számok reciprokának összege: a mohácsi vész éve. A b és c számok reciprokának összeg: az ankarai csata."— Előadás másolata:

1

2 2005. november 18.

3 Telefonos feladat Az a és b számok reciprokának összege: a mohácsi vész éve. A b és c számok reciprokának összeg: az ankarai csata éve. A c és d számok reciprokának összege: a Kiegyezés éve. A d és a számok reciprokának összege: Peti születésének éve. Mikor lesz Peti nagykorú ?

4 1. feladat (házi feladat) A zsámbéki XIII. sz.-i premontrei templom romjá- nak egyik tetőze- te olyan négyzet alapú egyenes gúla, melynek ol- daléle az alap- lappal 72 o -os szö- get zár be. Mekkora az ol- dallap és az alaplap hajlás- szöge?

5

6 2. feladat Egy hegy lábától 640 méterre levő, B bázis- helyről a hegy kb. alsó harmadoló pontjában levő S sziklaorom 28 o - os emelkedési szögben látszik. A tető a bázis- ról 46 o -os emelkedési szögben látszik. Mi- lyen magas a hegy ?

7

8

9 3. feladat Egy étteremben a papírszalvétát úgy hajtották össze, hogy az ABC szabályos háromszög alakú szalvéta A csúcsa a BC szár N negyedelő pontjába került. A hajtás élének P végpontja milyen arányban osztja két részre az AB oldalt?

10

11 4. feladat Oldja meg az alábbi egyenletrendszert a valós számpárok halmazán!

12

13 5. feladat (házi feladat) Egy háromszög két oldala a és b, a közbezárt szög 120 o. Bizonyítsa be, hogy e szög f szögfelezőjére

14 A telefonos feladat megoldása Peti 2009-ben lesz nagykorú


Letölteni ppt "2005. november 18. Telefonos feladat Az a és b számok reciprokának összege: a mohácsi vész éve. A b és c számok reciprokának összeg: az ankarai csata."

Hasonló előadás


Google Hirdetések