Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Telefonos feladat Andrásnak kétszer annyi könyve van, mint a fiának. Bélának 11-szer annyi könyve van, mint a fiának. Összesen 2006 db. könyvük van. Hány.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Telefonos feladat Andrásnak kétszer annyi könyve van, mint a fiának. Bélának 11-szer annyi könyve van, mint a fiának. Összesen 2006 db. könyvük van. Hány."— Előadás másolata:

1 Telefonos feladat Andrásnak kétszer annyi könyve van, mint a fiának. Bélának 11-szer annyi könyve van, mint a fiának. Összesen 2006 db. könyvük van. Hány könyvük van külön-külön ?

2 Melyik az aznégyjegyű szám, amelyre 1. feladat

3

4 2. feladat Vészen egynémelly 5-nél nagyobb oszt-hatatlan naturalis numerandust. Vészen emennek negyedik halmazati szorzamányát. Ekkoron olly numerandushoz érkezél, mit is 1-gyel fogyítva 120-nak többese adatik. Igazoljuk, hogy ha prím, akkor - azaz

5 8-cal, 3-mal, 5-tel 8-cal való oszthatóság: 3-mal való oszthatóság: 5-tel való oszthatóság:

6 3. feladat Egy sakktábla mezőibe, balról jobbra, felülről lefelé haladva beírtuk a pozitív egész szá- mokat 1-től 64-ig. Eztán minden lehetséges módon le- takartunk 4 mezőt egy 2 x 2-es négyzettel a) Hány esetben lesz a letakart számok összeg négyzetszám? b) Hány esetben lesz a letakart számok összeg 5-tel osztható?

7

8 vagy 9 esetben lesz a letakart számok összege 5-tel osztható

9 A „Tökéletes számok” Egy pozitív egész számot „tökéletes”-nek nevezünk, ha e szám egyenlő a nála kisebb osztóinak az összegével. „Numerus perfectus”

10 Eukleidész: Ha Euler: A 43. tökéletes szám:

11 Házi feladat Egy 60 km hosszú, kör alakú pályán egy kerék- páros indulás után ½ órával az mellett haladt el. Újabb ½ óra elteltével a kő mellett volt éppen Mekkora a kerékpáros sebessége ? kilométerkő km-


Letölteni ppt "Telefonos feladat Andrásnak kétszer annyi könyve van, mint a fiának. Bélának 11-szer annyi könyve van, mint a fiának. Összesen 2006 db. könyvük van. Hány."

Hasonló előadás


Google Hirdetések