Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2006. január 27. Telefonos feladat Egy világhírű zeneszerző születési éve olyan négyjegyű szám, mely jegyeinek összege kétjegyű prímszám. Az utolsó számjegye.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2006. január 27. Telefonos feladat Egy világhírű zeneszerző születési éve olyan négyjegyű szám, mely jegyeinek összege kétjegyű prímszám. Az utolsó számjegye."— Előadás másolata:

1

2 2006. január 27.

3 Telefonos feladat Egy világhírű zeneszerző születési éve olyan négyjegyű szám, mely jegyeinek összege kétjegyű prímszám. Az utolsó számjegye az utolsó előttinél eggyel nagyobb, az az előttinél pedig eggyel kisebb. Mikor született e zeneszerző?

4 Házi feladat Micimackó, aki köztudottan nagyon szeret énekelni, benevezett az Erdei Jubileumi Mozart – Ária-versenyre. Mikor Malacka megkérdezte tőle, hogy hányadik fellépő lesz, Micimackó így válaszolt: - Az előttem és a mögöttem fellépők száma egyaránt prímszám. De ugyanezt mondhatnám akkor is, ha 2-vel előbb kerülnék sorra. Sőt, ha még 2-vel előbb kerülnék sorra, ez akkor is igaz lenne. Hányadik fellépő Micimackó az áriaversenyen?

5 Micimackó a 8. fellépő a hangversenyen.

6 11 fellépő volt a hangversenyen.

7 A zenei és a matematikai intelligencia központja agyunk jobb féltekén

8 Készítsünk pánsípot Ha egy adott hosszúságú sípot elfe- lezünk, ak- kor egy ok- távval maga- sabban szóló sípot kapunk Ha egy adott hosszúságú síp kéthar- madát vesz- szük, akkor egy kvinttel magasabban szóló sípot kapunk

9 MOZART: Ein Musikalisches Würfelspiel

10

11 Lészen az bármellik triangulum. Lészen továbbiglan egy olly lénia, mellik is emez háromszeglemény kerítékét s terjedékét ugyantsak testvéri módon oszttá ketté. Igazoltassék, hogy emez lénia általvisitál az fentebbi háromszeglemény beltzirkulátzió- jának czentrálisán. Az háromszeglemények egynémelly fura léniájárúl

12

13 A telefonos feladat megoldása A keresett évszám számjegyei sorban: Ez a prím legalább 11 és legfeljebb 28, tehát csak 19 vagy 13 lehet Ha, akkor e keresett évszám: Ha, akkor e keresett évszám:


Letölteni ppt "2006. január 27. Telefonos feladat Egy világhírű zeneszerző születési éve olyan négyjegyű szám, mely jegyeinek összege kétjegyű prímszám. Az utolsó számjegye."

Hasonló előadás


Google Hirdetések