Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2005. szeptember 23. Egy sporttagozatos osztályban - ahol mindenki sportol -, atletizálnak, birkóznak és cselgáncsoznak a tanulók. Három olyan diák van,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2005. szeptember 23. Egy sporttagozatos osztályban - ahol mindenki sportol -, atletizálnak, birkóznak és cselgáncsoznak a tanulók. Három olyan diák van,"— Előadás másolata:

1

2 2005. szeptember 23.

3 Egy sporttagozatos osztályban - ahol mindenki sportol -, atletizálnak, birkóznak és cselgáncsoznak a tanulók. Három olyan diák van, aki mindhárom sportot űzi. Akik pontosan 2 sportot űznek, 10-zel kevesebben vannak, mint azok, akik pontosan egy sportot űznek. Akik csak birkóznak kétszer annyian vannak, mint akik csak atletizálnak, és fele annyian vannak, mint akik csak cselgáncsoznak. Melyik állítás lehet igaz? a) Osztálylétszám: 31 fő. b) Osztálylétszám: 33 fő. c) Osztálylétszám: 35 fő 1. feladat

4 Osztálylétszám: 35

5 2. feladat Legyen A halmaz az a), B halmaz pedig a b) kifejezés értelmezési tartománya. Ábrázolja egy számegyenesen az a)a) b)b) és az halmaz elemeit !

6 zéushelyek

7

8 3. feladat András, Béla, Csaba és Dani művészek: van közöttük egy zenész, egy festő, egy énekes és egy író. András is és Csaba is voltak már az énekes valamelyik koncertjén. Béla és az író modellt ültek a festőnek. Az író írt egy-egy életrajzi regényt Daniról és Andrásról. András sose találkozott Csabával. Kinek mi a foglalkozása ?

9 András és Csaba ott voltak az énekes egyik koncertjén. Béla és az író modellt ül- tek a festőnek. Az író írt egy-egy életrajzi regényt Daniról és András- ról. András sose találkozott Csabával. András: zenész, Béla: énekes, Csaba: író, Dani: festő

10 4. feladat Az A és B számok számtani közepe: Mátyás trónralépésének éve. A B és C számok számtani közepe: a második legkisebb négyjegyű négyzetszám. A C és D számok számtani közepe: Bethlen Gábor halálának éve. Az A és D számok számtani közepe: a Pajti ku- tyám születésének éve. Hány éves a Pajti 2005-ben ?

11 A Pajti 7 éves

12 5. feladat Adott egy 4 egység sugarú k kör és egy a középpontján átmenő e egyenes. a) Szerkesztendők olyan egységnyi sugarú körök, melyek a k kört és az e egyenest is érintik. b) Legyen d a k kör középpontjának és az e egyenesnek a távolsága. Ábrázolja az függvényt, ahol m az a) feladat megoldásainak a száma!

13

14


Letölteni ppt "2005. szeptember 23. Egy sporttagozatos osztályban - ahol mindenki sportol -, atletizálnak, birkóznak és cselgáncsoznak a tanulók. Három olyan diák van,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések