Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

William Shakespeare Ahogy tetszik. Bevezetés Egy Orlando nevezetű fiú egy győzedelmes férfi ellen megnyer egy birkózást. Frigyes herceg száműzi testvére.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "William Shakespeare Ahogy tetszik. Bevezetés Egy Orlando nevezetű fiú egy győzedelmes férfi ellen megnyer egy birkózást. Frigyes herceg száműzi testvére."— Előadás másolata:

1 William Shakespeare Ahogy tetszik

2 Bevezetés Egy Orlando nevezetű fiú egy győzedelmes férfi ellen megnyer egy birkózást. Frigyes herceg száműzi testvére lányát, Rosalindát, és vele tart a herceg lánya is, Célia. Rosalinda és Orlando között kialakulóban van valami.

3 A színjáték kezdete Frigyes herceg keresi a lányát. Rosalinda és Célia férfi álruhába öltöznek, és az erdőben keresnek alvóhelyet. Orlando is az erdőben van.

4 Megjátszás Frigyes herceg Orlando testvérének, Olivérnek kiadja a parancsot, hogy keresse meg az öccsét. Orlando leveleket ír Rosalindának, és azokat kitűzi az erdei fákra. Az álruhában levő Rosalinda ezt meglátván, megbeszéli Orlandoval, játszák el, hogy szerelmesek egymásba.

5 A végkifejlett Olivér megváltozott. Megszerették egymást Céliával, összeházasodtak. Rosalinda színt vall Orlandonak álruhában: Ő egy varázsló, és megigéri, hogy holnap összeházasodhat Rosalindával. Másnap megjelenik Rosalinda és Célia rendesen öltözve. Mindenki boldog.

6 Ajánló Izgalom Fordulatok Kiszámíthatatlanság Öröm Humor Mindenkinek ajánljuk, aki szereti az olyas fajta könyveket, amelyekben álruhás karakterek szerepelnek, és annak is, aki arra vágyik, hogy egy olyan Shakespeare m ű vet olvashasson, ami mosolyt csal az arcokra.

7 Idézetek: „Micsoda világ ez, hogy ami szép, az mérgezi azt, aki viseli.” „Kérlek vedd ki a dugót a szádból, hadd igyam a híreidet.” „Dobj féket a nyelvedre, kérlek, mert csak ugrabugrál eszetlenül.”


Letölteni ppt "William Shakespeare Ahogy tetszik. Bevezetés Egy Orlando nevezetű fiú egy győzedelmes férfi ellen megnyer egy birkózást. Frigyes herceg száműzi testvére."

Hasonló előadás


Google Hirdetések