Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Daphné (babér) Készítette: Németi Sarolta. Apollón és Erósz összevesztek, mert Apollón lenézte Erósz nyilainak erét. Apollón Erósz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Daphné (babér) Készítette: Németi Sarolta. Apollón és Erósz összevesztek, mert Apollón lenézte Erósz nyilainak erét. Apollón Erósz."— Előadás másolata:

1 Daphné (babér) Készítette: Németi Sarolta

2 Apollón és Erósz összevesztek, mert Apollón lenézte Erósz nyilainak erét. Apollón Erósz

3 Erósz bosszúból elővett 2 nyilat. Az egyik szerelmet gerjesztett, a másik pedig elűzte a szerelmet. Azt amelyik szerelmet gerjesztett, Apollóba lőtte, és azt, amelyik taszította a szerelmet pedig Daphneba. Daphne kezét már sokan megkérték de mindenkit elutasított. Daphne egy erdei nimfa volt, akinek a folyóisten Peneusz volt az apja.

4 Apolló is megkérte kezét, de őt végképp elutasította. Apolló továbbra is próbálkozott de az eredmény mindig ugyan az volt. Ezért elkezdte üldözni a lányt,hogy elérje célját, hogy szerelme teljesüljön. Daphne ekkor imádkozott apjához, hogy Apolló ne érje utol. Amikor Apolló megérintette Daphnet, a lány hirtelen babér fává válzotott.

5 Így becsületén nem esett csorba. Ezután a babérfát, Apolló SZENT ként tisztelte.


Letölteni ppt "Daphné (babér) Készítette: Németi Sarolta. Apollón és Erósz összevesztek, mert Apollón lenézte Erósz nyilainak erét. Apollón Erósz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések