Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Másodfokú függvények ábrázolása. Ábrázoljuk a következő függvényt! Készítsük el az értéktáblázatot a függvény képének megrajzolásához! -2-3 4 1 0 0 1.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Másodfokú függvények ábrázolása. Ábrázoljuk a következő függvényt! Készítsük el az értéktáblázatot a függvény képének megrajzolásához! -2-3 4 1 0 0 1."— Előadás másolata:

1 Másodfokú függvények ábrázolása

2 Ábrázoljuk a következő függvényt! Készítsük el az értéktáblázatot a függvény képének megrajzolásához! -2-3 4 1 0 0 1 1 2 4 3 9 Mivel a függvény értelmezési tartománya folytonos, ezért a megrajzolt pontok összeköthetőek

3 Ábrázoljuk a következő függvényt! Először ábrázoljuk az alap másodfokú függvényt! f(x)=x 2 Ez után vegyünk el minden értékből 4-et, Azaz toljuk le 4 egységgel a függvény képének minden pontját!

4 Ábrázoljuk a következő függvényt! Először ábrázoljuk az alap másodfokú függvényt! f(x)=x 2 Ez után adjunk minden értékhez 2-t, Azaz toljuk fel 2 egységgel a függvény képének minden pontját!


Letölteni ppt "Másodfokú függvények ábrázolása. Ábrázoljuk a következő függvényt! Készítsük el az értéktáblázatot a függvény képének megrajzolásához! -2-3 4 1 0 0 1."

Hasonló előadás


Google Hirdetések