Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Német juhászkutya A kutyák királya.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Német juhászkutya A kutyák királya."— Előadás másolata:

1 Német juhászkutya A kutyák királya

2 100 éve indult hódító útjára
Max von Stephanitz a német juhászkutya atyja. „A német juhászkutya tenyésztése a használati kutyák tenyésztését jelenti. Ez kell, hogy mindig a célunk legyen, vagy fel kell hagynunk a német juhászkutyák tenyésztésével.” Ez az első és mind ez ideig utolsó eset a kinológia történetében, amikor a standard leírása korábban született, mint maga a fajta, a német juhászkutya, amelyet éppen ezért joggal nevezhetünk így: a papíron született fajta. Horand von Grafrath egyes törzskönyvi számával minden német juhászkutya ősatyja.

3 A német juhászkutyáról
Lássuk az elsőt az egyenlők között. Tagadhatatlan tény, hogy ez a kutya viszi a világelsőség pálmáját. Egy álom, melyet Max von Stephanitz álmodott meg. Az álom egy nemzeti kutyafajtáról szólt, amelyet végül megvalósított: a német juhászkutyáról. Egy univerzális, „nemzetsemleges” kutyát alkotott hazájának és a világnak egyaránt! Megvalósult egy álom, amit ma ebből láthatunk, az nem más mint a valóság, az életünk minden területén föllelhető társ képében.

4 Sololdalú, pompás munkás
A német juhászkutya elsőrendű szolgálati,-munka,-és sportkutya. Az I. világháborúban a hadsereg valósággal besorozta a fajtát. Német juhászkutyákra alapozták a világ első, vakvezető kutyakiképző-iskoláját. A fajta kikerült a szolgálati berkekből és az élet minden területén kamatoztatja képességeit a munkakutya-versenyektől a lavinamentésig.

5 A tehetséges sztahanovista
A német juhászkutyában gyakorlatilag minden olyan képesség egyszerre megtalálható, ami sok más fajtában külön-külön. Alaphelyzetben mentes a szélsőségektől, megmaradt az arany középúton. A fajta megjelenése gyönyörű, de igazi erénye mégiscsak a fejében rejlik. Legmarkánsabb tulajdonsága a szolgálni akarás, melynek során saját akaratát önként képes gazdája parancsának alávetni. A német juhászkutya változatlanul kimagaslóan teljesített és egyfajta mércévé, etalonná vált.

6 A butaság hatalma A szűnni nem akaró kereslet hatására a német juhászkutya sok esetben olcsó tömegtermékké silányodott. Munkakutyának született, mindig is az volt, és ennek is kell maradnia.

7 Híres német juhászkutyák
A rendőr, a mentő, és a filmsztárok

8 Kántor A nyomozó zseni. Gazdája: Tóth Tibor
11 év alatt 279 bűnesetet derítettek fel. Szimata legendás volt. Azóta sincs hozzá fogható rendőrkutya Magyarországon. 1964-ben aknára lépett és sérülései végzetesnek bizonyultak.

9 Mancs Életmentő német juhászkutya. Teljes neve: Miskolci Sátán Mancs
Gazdája: Lehóczky László Mancs képes volt jelezni a holtakat és az élőket egyaránt. Miskolc belvárosában 2004-ben, még Mancs életében, szobrot állítottak neki, amely a kutya 2006-ban bekövetkező halála óta igazi zarándokhely lett.

10 Rin Tin Tin Világhírű német juhászkutya.
1918. szeptember 10-én született Franciaországban. 14 év alatt 22 filmben játszott. 1932. augusztus 10-én játék közben halt meg. Cimetiére des Chiens-ben van eltemetve Párizs mellett.

11 Komissar Rex Európa egén feltűnt a legfényesebb kutyacsillag.
Rex eredeti neve: Reginald von Ravenhorst Gazdája a világhírű állattréner: Teresa Ann Miller A második Rex szerepében: Rhett Butler

12 Kutyám, Jerry Lee Mindhárom részben más kutya játszott: Cotton, Mac és King. Cotton a való életben K-9-es rendőrkutya volt. 1991. november 18-án egy rendőrgyilkosság gyanúsítottja akció közben lőtte le.


Letölteni ppt "Német juhászkutya A kutyák királya."

Hasonló előadás


Google Hirdetések