Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

új klórmentes fertőtlenítőszer széles antimikrobiális spektrummal

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "új klórmentes fertőtlenítőszer széles antimikrobiális spektrummal"— Előadás másolata:

1 új klórmentes fertőtlenítőszer széles antimikrobiális spektrummal

2 Az ezüst nanorészecskék antimikrobiális hatásának mechanizmusa
A mikroorganizmus sejtfalának molekulái reakcióba lépnek az ezüst nanorészecskével, ennek következtében a részecske felületéről ezüst-ionok válnak le. Mivel a sejtfal építőelemei átalakulnak a kémiai reakció során, ezért sérül a baktérium védelmét jelentő sejtfal, így könnyen bejutnak a baktérium belsejébe az ezüst-ionok. A kórokozó enzimjei deaktiválódnak, a sejt az ezüst-ionok és az enzimek között lejátszódó kémiai reakció következményeként elpusztul. A nanoezüst részecskék hatásmechanizmusa megakadályozza a baktériumok rezisztenciájának kifejlődését.

3 Transzmissziós elektronmikroszkóppal (TEM) készült felvételek a Nanosept© -ben található nanorészecskékről. Termékünk előállítása korszerű nanotechnológiával történik, a szigorúan ellenőrzött gyártási paraméterek eredményeképpen a Nanosept®-ben az ezüst nanorészecskék átmérője homogén szemcseeloszlású, 30 nm alatti.

4 Alkalmazási koncentráció,
behatási idő Baktericid, fungicid, sporocid, tuberculocid és viricid hatás Nanosept® koncentrátum esetében: Baktériumölő (MRSA is) és gombaölő hatás :  perc Sporocid hatás:  perc Tuberculocid hatás: perc Antivirális hatás (Poliovirus-1, Adenovirus-5, Hepatitis B): 30 perc Hígított állapotban: Baktériumölő (MRSA ) hatás: 25 %-os vizes oldat:       perc,  szennyezettségtől függően Gombaölő hatás: 25 %-os vizes oldat:      30 perc 50 %-os vizes oldat:      10 perc Vírusölő hatás: 25 %-os vizes oldat:       60 perc 50 %-os vizes oldat:       40 perc

5 A felületen visszamaradó ezüst 5 nap után is fertőtlenít !
Nanosept fertőtlenítőszer időben elhúzódó, tartós antimikrobiális hatásának vizsgálata. A felületen visszamaradó ezüst 5 nap után is fertőtlenít ! Nanosept fertőtlenítőszerrel kezelt felület Kezeletlen felület Vizsgált mikroorganizmusok: Staphylococcus aureus Escherichia coli Pseudomonas aeruginosa Candida albicans Látható, a fertőtlenítőszerrel kezelt oldalon (bal oldal) a ráoltott mikroorganizmusok még 5 nap után is elpusztultak, míg a Petri-csésze kezeletlen felületén (jobb oldal) a ráoltott mikroorganizmusok telepet képeztek.

6 A Nanosept egy új generációs fertőtlenítőszer
Komplex rendszer: hidrogén-peroxid  azonnali fertőtlenítő hatás nanoezüst szemcsék  tartós fertőtlenítő hatás Kezelési útmutató: -a hidrogén-peroxid akár 4 %-os oldata is a bőrön átmeneti kifehéredést okozhat -az ezüst részecskék koncentrációtól függően a felületeken, textileken barna foltosodást okozhatnak, ami a fényes csempékről letörölhető, porózus felületekről nem. Fontos megemlíteni, hogy a barna szín az ezüst jelenlétét jelzi, így annak hatékonyságát is bizonyítja -Figyelem! Elszíneződésre érzékeny felületek esetében felhasználás előtt tesztet kell végezni.

7 Nanosept előnyei klóros tisztítószerekkel szemben
Klórtartalmú fertőtlenítőszerek Nanosept veszélyes anyag vízre és oxigénre bomlik így nem szennyezi a környezetet erősen mérgező a H2O2-t az ezüstmolekulák stabilizálják roncsolja a tisztítandó felületet nem korrozív kellemetlen szag színtelen, szagtalan folyadék a klór károsítja a nyálkahártyát klór-és aldehid-mentes a klór bizonyítottan különböző rákbetegségek kialakulásáért lehet felelős száradás után nem mérgező

8 Nanosept előnyei más, ezüstöt tartalmazó fertőtlenítő hatású tisztítószerekkel szemben
A kereskedelemben kapható több, más típusú ezüstvegyületeket tartalmazó fertőtlenítőszerekkel szemben a Nanosept az ezüstöt nem ezüstvegyület, hanem stabil, kolloid állapotban lévő fém nanorészecskék formájában tartalmazza. A Nanosept új, korszerű gyártástechnológiával készül, melynek köszönhetően a nanorészecskék mérete kisebb és méreteloszlásuk homogén. A jellemző szemcseméret 30 nm alatti, ami a széles spektrumú antimikrobiális hatást eredményezi. Ezáltal nagy a relatív felülete, így kis mennyiség is elegendő a megfelelő hatás eléréséhez. A gyártási technológiának köszönhetően a komponensek bevitele után a reaktorból a késztermék jön ki, melléktermék, környezetszennyező anyag, hulladék nem képződik.

9 Felhasználási területek:
- víztisztítás, - ivóvíz, - vízhálózatok, - használati melegvíz, úszómedencék, energetika (hűtőtornyok) - humán és állategészségügy, - gyógyszergyártás, közintézmények, tanintézmények, szociális otthonok, sportlétesítmények, - szépségszalonok (szolárium), háztartások (fürdő, konyha, toilet), - klímaberendezések, stb.

10 Termékválaszték Tipusok: NANOSEPT, NANOSEPT AQUA, NANOSEPT AQUA SUPER
Kiszerelés: 1 literes flakonban, valamint 5 és 20 literes kannában


Letölteni ppt "új klórmentes fertőtlenítőszer széles antimikrobiális spektrummal"

Hasonló előadás


Google Hirdetések