Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Soros működésű legyen A számítógép legyen teljesen elektronikus, külön vezérlő és végrehajtóegységgel rendelkezzen Kettes számrendszert használjon Az.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Soros működésű legyen A számítógép legyen teljesen elektronikus, külön vezérlő és végrehajtóegységgel rendelkezzen Kettes számrendszert használjon Az."— Előadás másolata:

1

2 Soros működésű legyen A számítógép legyen teljesen elektronikus, külön vezérlő és végrehajtóegységgel rendelkezzen Kettes számrendszert használjon Az adatokat és a programokat ugyanabban a belső tárban, a memóriában legyenek A számítógép legyen univerzális, ne kelljen hozzá speciális berendezéseket készíteni

3 CPU processzor OM operatív memória Háttértárak Beviteli (input) egységek Kiviteli (output) egységek

4

5 A buszrendszer vagy sínrendszer lehetővé teszi adatok vagy tápfeszültségek továbbítását a számítógépen belül vagy számítógépek illetve a számítógép és a perifériák között. Minden buszhoz számos csatlakozó tartozik, amelyek lehetővé teszik a kártyák, egységek vagy kábelek elektromos csatlakoztatását. Az interfész két rendszer, vagy egy rendszer egyes egységei között képzelt felületnek az a része, amelyen keresztül az adatok átvitele az igényelt illesztés biztosításával történik.

6 Háznak nevezzük a számítógép „dobozát”, amely a tápegységet, az alaplapi eszközöket, és a háttértárakat fogadja be, továbbá megfelelő szellőzést biztosít. Anyaga adott merevségű (anyagú és vastagságú) fém, illetve részben műanyag. Tápegység: Alkatrész, amely a számítógép működéséhez szükséges feszültségeket állítja elő. Rövidítése: PSU (Power Supply Unit). Hűtés: A mai processzorok olyan magas frekvencián dolgoznak, hogy egyszerűen elolvadnának az elektromos áram hőhatása miatt, ezért ezt kell hűtőrendszerrel orvosolni.

7 Tápegység fajtái: Külső tápegység AT ATX BXT Hűtés fajtái: Léghűtéses Vízhűtéses Peltier hűtés Hőcsöves hűtés Folyékony nitrogénes hűtés

8 AT tápcsatlakozó 24-tűs ATX12V 2.x tápegység csatlakozója

9 PC/XT AT (Advanced Technology) Baby AT ATX (Manapság ez a legnépszerűbb) ETX Mini-ATX és microATX FlexATX LPX (Western Digital) Mini LPX NLX BTX - microBTX Mini-ITX WTX (Workstation Technology Extended) – munkaállomásokhoz


Letölteni ppt "Soros működésű legyen A számítógép legyen teljesen elektronikus, külön vezérlő és végrehajtóegységgel rendelkezzen Kettes számrendszert használjon Az."

Hasonló előadás


Google Hirdetések