Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A politika felzárkózik a tudományhoz: a brit klímastratégia mérföldkövei Greg Dorey, Brit Nagykövet www.ukinhungary.fco.gov.uk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A politika felzárkózik a tudományhoz: a brit klímastratégia mérföldkövei Greg Dorey, Brit Nagykövet www.ukinhungary.fco.gov.uk."— Előadás másolata:

1 A politika felzárkózik a tudományhoz: a brit klímastratégia mérföldkövei Greg Dorey, Brit Nagykövet www.ukinhungary.fco.gov.uk

2 Gazdasági növekedés emisszió növekedés nélkül 1990-hez képes a brit gazdaság 48%-os növekedést produkált. Ugyanezen időszak alatt az üvegházhatású gázok kibocsájtása 20%-kal csökkent az Egyesült Királyságban. Lehetséges csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsájtását anélkül, hogy a elveszítenénk a versenyképességet és közben a gazdasági növekedés is fenntartható.

3 A brit „Low Carbon Transtion Plan célkitűzései 2020-ig:  Több mint 1,2 millió munkahely a zöld gazdaságban  7 millió otthon teljes energetikai modernizálása, és több mint 1,5 millió otthon támogatása saját előállítású és tiszta energiát termelő beruházásaihoz  Az ország teljes villamosenergia szükséglete 40%-nak alacsony széndioxid-kibocsájtású forrásból kell származnia  A gázimportot a felére kell csökkenteni  A személygépkocsik kibocsájtása a maihoz képest átlagban 40%-kal csökkenjen www.decc.gov.uk

4 Sources of advice: www.ukcip.orgwww.ukcip.org UK Climate Impact Programme www.carbontrust.comwww.carbontrust.com The Carbon Trust www.zerocarbonhub.orgwww.zerocarbonhub.org Zero Carbon Hub

5 The Committee of Climate Change www.theccc.org.uk

6 Zöld gazdasági átmenet  Globálisan a klímavédelemmel kapcsolatos üzleti bevételek 2008-ban elérték az 530 milliárd dollárt. Ezzel ez a még gyermekcipőben járó szektor mára túlszárnyalta a globális repülő- vagy védelmi ipart.  2020-ra a klímavédelemmel kapcsolatos iparágak globális bevételei elérhetik a 2 billió dollárt.  A „zöld iparágak” csak Európában már jelenleg is 3,4 millió embert foglalkoztatnak.

7 Zöld gazdaság az Egyesült Királyságban  Az Egyesült Királyságban az alacsony kibocsájtású ipari szektor növekedését 4%-ra prognosztizáljuk az elkövetkezendő néhány évben, de már jelenlegi értéke is 106 milliárd font körül van és legalább 880 ezer embert foglalkoztat.  Ez a szektor a gazdaságnak azon kevés szegmenséhez tartozik, amely az előrejelzések szerint még gazdasági válság idején is fenn fogja tudni tartani 5% körüli növekedését 2015-ig.


Letölteni ppt "A politika felzárkózik a tudományhoz: a brit klímastratégia mérföldkövei Greg Dorey, Brit Nagykövet www.ukinhungary.fco.gov.uk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések