Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyar szerepvállalás az EDF Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók érdekeinek megjelenítési lehetőségeire. Dr. Kurunczi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyar szerepvállalás az EDF Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók érdekeinek megjelenítési lehetőségeire. Dr. Kurunczi."— Előadás másolata:

1 Magyar szerepvállalás az EDF Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók érdekeinek megjelenítési lehetőségeire. Dr. Kurunczi Ágnes - EDF Európai Üzemi bizottságának magyar titkára ( Démász Csoport, Bert munkavállalóinak képviseletében)

2 Európai Üzemi Bizottság szerepe, kapcsolódása a szakszervezethez EÜB szerepe: -Konzultáció -Tájékoztatás Szakszervezet az összefogó erő: EÜB+FB+Munkavédelem+helyi ÜT.

3 EDF EÜB titkársága, munkacsoportok Az EDF EÜB szervezetei: -EÜB titkárság -Munkacsoportok -Esélyegyenlőség -Egészség-munkabiztonság -Környezetvédelem -Konszolidált beszámolók -Kollektív garanciák -Adatharmonizáció

4 EÜB titkárság, mint érdekérvényesítési fórum EÜB titkárság: Menedzsment beszámolója, tájékoztatása, az aktuális eseményekről- információk összegyűjtése és átadása a dolgozóknak, képviselőiknek. Kétirányú kommunikáció. Aktuális események: Lengyelországban vállalat-összevonások-csoportos létszámleépítés-EÜB véleménye Vállalateladásokról-vételekről megfelelő időben információ Petíció a béremelésért A Közép-kelet-Eu országok ( Lengyelo.Szlovákia, Magyaro.) külön VSZF megbeszélése

5 Munkacsoportok, mint érdekérvényesítési fórumok Munkacsoportok: Esélyegyenlőség: felhívjuk a figyelmet az anyavállalat és a leányvállatoknál dolgozók közötti egyenlőtlenségekre. ( pl: bér) Egészség-munkabiztonság: a Bert-nél tapasztalt azbeszt probléma feltárása és kezelése-nyilatkozat a biztonságos munkahelyekért- megfelelő számú munkavédelmi képviselő a Démász-nál (társaságcsoport szinten) ezt követően. Környezetvédelem: a legjobb gyakorlatok kialakítása- pl. madárvédelem Konszolidált beszámolók: egyes vállatok és együttes eredmények elemzése- a bértárgyalásokhoz kapunk iránymutatást-petíció a béremelésekért Kollektív garanciák: folyamatban lévő feladat, de adatokat kapni elég nehéz-az egyes vállatoknál másként tartják nyilván azokat. Adatharmonizáció: új munkacsoport- a munkacsoportok együttes igénye volt- harmonizált adatokból lehet levonni a megfelelő következtetéseket.

6 Összefoglalás -Információ áramlás -Megtalálni a közös érdekeket- támogatás -Megérteni, hogy az eredmények nem egyik pillanatról a másikra születnek meg ebben a körben -Szakszervezetek támogatása

7 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Magyar szerepvállalás az EDF Európai Üzemi Tanácsában, különös tekintettel a magyarországi munkavállalók érdekeinek megjelenítési lehetőségeire. Dr. Kurunczi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések