Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az autós szakmai tagozatok kialakulása és működése a Kereskedelmi és Iparkamarában az 1990-es évektől Előadó : Orbán András GÉMOSZ konferencia, 2010. május.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az autós szakmai tagozatok kialakulása és működése a Kereskedelmi és Iparkamarában az 1990-es évektől Előadó : Orbán András GÉMOSZ konferencia, 2010. május."— Előadás másolata:

1 Az autós szakmai tagozatok kialakulása és működése a Kereskedelmi és Iparkamarában az 1990-es évektől Előadó : Orbán András GÉMOSZ konferencia, 2010. május 20.

2 Tematika 1.A téma aktualitása 2.A kamarák kialakulása és működése az 1990-es évektől napjainkig 3.Miért jött létre az autós tagozat? 4.A GÉMOSZ és a tagozatok párhuzamos működése 5.Hol tartunk ma? 6.Hogyan tovább?

3 1. A téma aktualitása Gablini Gábor Elnök Úr felvetése a GÉMOSZ elnökségi ülésén (2010)

4 2. A kamarák kialakulása és működése az 1990-es évektől napjainkig Autós szakmai kamara egyedisége, szakmai tagozat besorolása KISOSZ,Kézműves Kamara, Kereskedelmi és Iparkamara Mi hozta a nagy változást? A kötelező tagság Állami feladatok, kormányzatonkénti átalakítások

5 Összevonások, betagozódás (KIK) és nehézségek Érdekképviseleti kihívások a szakma képviseletében kamarán belül Biztosítaná működésünket a kamara? 2. A kamarák kialakulása és működése az 1990-es évektől napjainkig

6 3. Miért jött létre az autós tagozat? Alulról építkező, lokálisan létrejövő tagozatok Országos KIK támogatása Alakulásának kiváltó okai: –nincs korszerű bemutatóterem, telephely –pénzügyi szempontok –közös célok (kiállítások, szakma segítése, rendezvények finanszírozása, rendőrségi tevékenység támogatása, közös magazin, reklámköltség csökkentése)

7 4. A GÉMOSZ és a tagozatok párhuzamos működése Tagozatok: Jól működő tagozatok csúcsra értek Kamara sikertelen törekvése az Országos Szakmai Tagozat létrehozására Kötelező kamarai tagság megszűnése Túlkínálat márkakereskedésekből, szervizszolgáltatásokból – funkcióvesztés Nem képes megújulásra

8 4. A GÉMOSZ és a tagozatok párhuzamos működése GÉMOSZ megalapítása (2002) - új stílus - szakmai összefogás - országos képviselet - felfigyelnek a szakmára

9 5. Hol tartunk ma? Szakmai veszteségek Képviseletek nem mentik meg a szakmát Névlegesen működő szakmai tagozat a kamarában GÉMOSZ elveszti a tagjait (információveszteségek, Budapest centrikusság)

10 6. Hogyan tovább? Szakmai képviselet megerősödése szükséges Az összefogás létkérdés Milyen keretek között?

11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az autós szakmai tagozatok kialakulása és működése a Kereskedelmi és Iparkamarában az 1990-es évektől Előadó : Orbán András GÉMOSZ konferencia, 2010. május."

Hasonló előadás


Google Hirdetések