Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Adattáblák kezelésére létrehozott automatikus formok Páll Éva Boglárka.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Adattáblák kezelésére létrehozott automatikus formok Páll Éva Boglárka."— Előadás másolata:

1 Adattáblák kezelésére létrehozott automatikus formok Páll Éva Boglárka

2 Bevezetés A Formokat legtöbbször nagyobb adatbázis projektek adattábláinak kezelésének megkönnyítésére hozzun létre. Formokon keresztül ‘kommunikálunk’ az adattáblákkal.

3 Létrehozás Meglévő projekthez új Form hozzáadása: Projekt Manager – Documents – Form - New

4 Gyors Formok Létrehozása varázsló segítségével varázsló automatikus formok generálására A FoxProban lehetőség van automatikus Formok generálására a Form Wizard segítségével teljesen új formok létrehozása

5 Form varázsló lépései 1. Kiválasztjuk az adatbázisok adattábláinak azon mezőit amiket szeretnénk a Formon feltüntetni adatbázis adattábla mezők Kiválasztott mezők

6 Form varázsló lépései 2. Kiválasztjuk a form stílusát

7 Form varázsló lépései 3. Kiválasztunk egy esetleges rendezési kulcsot

8 Feladat Hozzunk létre egy új projektet és nevezzük el automatikus névvel. Hozzunk létre a projektben egy adatbázist állatok névvel Hozzunk letre az állatok adatbázisban egy emlősök táblát a következő mezőkkel: név, előhely, méret Töltsük fel a táblát 10 bejegyzéssel Hozzunk létre automatikus formot az emlősök kezelésére. Próbáljuk ki az összes stílust.


Letölteni ppt "Adattáblák kezelésére létrehozott automatikus formok Páll Éva Boglárka."

Hasonló előadás


Google Hirdetések