Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Lekérdezések Páll Boglárka 2009-2010. A lekérdezés az adatbázisban szereplő adatok kinyerésének leghatékonyabb és legsokrétübb módja A lekérdezés tulajdonképpen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Lekérdezések Páll Boglárka 2009-2010. A lekérdezés az adatbázisban szereplő adatok kinyerésének leghatékonyabb és legsokrétübb módja A lekérdezés tulajdonképpen."— Előadás másolata:

1 Lekérdezések Páll Boglárka 2009-2010

2 A lekérdezés az adatbázisban szereplő adatok kinyerésének leghatékonyabb és legsokrétübb módja A lekérdezés tulajdonképpen egy az adatbázisnak feltett kérdés Pl: Mely kliensektől vásárolt a cég 1500 lej értéken felül az elmult három hónapban?

3 A lekérdezések segítségével végezhető műveletek: Adott mezők kiválasztása Adott feltételnek megfelelő sorok kiválasztása Táblák összekapcsolása Sorok rendezése Adatok csoportosítása

4 Lekérdezés típusok Kiválasztó lekérdezések (Select Query) – Segítségével adott mezőket és adott feltételnek megfelelő sorokat választhatunk ki. – Eredménye mindíg egy új tábla, amely a kiválasztott adatokat tartalmazza

5 Lekérdezés típusok Adatmódosító lekérdezések A táblák bejegyzéseinek módosítására szolgálnak: –Hozzáfűző lekérdezés (Append Query) –Frissítő lekérdezés (Update Query) –Törlő lekérdezés (Delete Query) –Táblakészítő lekérdezés (Make-Table Query)


Letölteni ppt "Lekérdezések Páll Boglárka 2009-2010. A lekérdezés az adatbázisban szereplő adatok kinyerésének leghatékonyabb és legsokrétübb módja A lekérdezés tulajdonképpen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések