Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az If függvény és a Feltételes Formázás az Excelben Páll Boglárka.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az If függvény és a Feltételes Formázás az Excelben Páll Boglárka."— Előadás másolata:

1 Az If függvény és a Feltételes Formázás az Excelben Páll Boglárka

2 Az IF függvény Az Excelben az IF függvény (magyar nyelvű verzióban Ha) ismerete az egyik legfontosabb. Az IF függvény egy elágazás. Kell hozzá egy “Igaz, vagy Hamis?” állítás és kétféle válaszlehetőség. A függvény az állítástól függő ágat adja eredményül. = IF ( Állítás ; “Igaz esetén ezt írd ki” ; “Hamis esetén ezt írd ki” ) “Pl. adott egy ponthatár, aki azt eléri, megfelelt, aki nem, az nem felelt meg” Ebben az esetben: - állítás: pontszám >= ponthatár - igaz ág: “megfelelt” - hamis ág: “nem felelt meg”

3 Az IF függvény 3 Insert  Function  IF Ponthatár20 NévPontszámMinősítés Morgó19Nem felelt meg Szende22Megfelelt log. test: pontszám >= ponthatár value if true: “megfelelt” value if false: “nem felelt meg”

4 A feltételes formázásra Excelben lehetőség van tartalom-függő megjelenítésre (az érték változtatása nélkül) Például: színezzük a számítástechnikából 90 pont felettiek pontszámának hátterét aranyra, az annál kevesebbet pedig szürkére feltételes formázás betűtípus, szegély, és mintázat megadásával Format Conditional Formatting menüpontban


Letölteni ppt "Az If függvény és a Feltételes Formázás az Excelben Páll Boglárka."

Hasonló előadás


Google Hirdetések