Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Félévi típus feladatok. 1. Tipusfeladat: 1.Olvassunk be n számot. Számítsuk ki a pozitívak összegét 2.Olvassunk be számokat nulla végjelig. Határozzuk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Félévi típus feladatok. 1. Tipusfeladat: 1.Olvassunk be n számot. Számítsuk ki a pozitívak összegét 2.Olvassunk be számokat nulla végjelig. Határozzuk."— Előadás másolata:

1 Félévi típus feladatok

2 1. Tipusfeladat: 1.Olvassunk be n számot. Számítsuk ki a pozitívak összegét 2.Olvassunk be számokat nulla végjelig. Határozzuk meg hány darab hárommal osztható szám van és melyik közülük a legnagyobb. Pl: ha a sorrendben megadott számok: 4 3 18 1 12 5 6 0 akkor a 3 darab van és legnagyobb 18. 3. Adott egy n természetes szám. Számítsátok ki az n szám páros számjegyeinek összegét Pl: ha n=4527 akkor a páros számjegyeinek az összege: 6. 4. Olvassunk be természetes számokat, amíg 0-t írunk be. Minden szám esetén írjuk ki, hogy az adott szám primszam-e. Tudni kell: repeat - while ciklusok. primszamok, max, min, dbszam, szamjegyekre bontas, osztok meghatarozasa, (tokeletes szam), osszegszamolasok…

3 2. Tipusfeladat 1.Olvassunk be egy 100 elemű tömbbe egész számokat, számoljuk meg hány teljes négyzet van a beolvasott tömb elemie között 2.Írju Pascal programot amely beolvas egy n elemű tömböt, majd kiírja a tömb legnagyobb elemét és ennek az indexét Tudni kell: a tömb elemei közül meghatározni melyek primszamok, max, min, dbszam, szamjegyekre bontas, osztok meghatarozasa, (tokeletes szam), osszegszamolasok…

4 3. Tipus feladat Beszúrás egy tömbbe Törlés egy tömbből Rendezzük egy tömb elemeit


Letölteni ppt "Félévi típus feladatok. 1. Tipusfeladat: 1.Olvassunk be n számot. Számítsuk ki a pozitívak összegét 2.Olvassunk be számokat nulla végjelig. Határozzuk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések