Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Excel mint „interaktív” kérdőív

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Excel mint „interaktív” kérdőív"— Előadás másolata:

1 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
1.) Adatfelvitel tartsunk „szem” előtt egy végső kinézetet hagyjunk helyet a későbbi fejlécnek! jelöljük meg azt az oszlopot, ahol az ellenőrzés/értékelés adatai megjeleníthetők. a lyukas szöveg hiányzó részét mindig külön cellába írjuk! a későbbi hatékony dokumentumvédelem érdekében a „kész” oldalt másoljuk át egy másik munkalapra!

2 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
2.) Függvények használata a „ha” függyvény (a későbbi hatékony védelem érdekében feladat megoldását jelentő hivatkozott cellák mindig a másik munkalapon vannak) beágyazott függvények a késleltetett/feltételhez kötött megjelenés érdekében egy-egy példa a gyakorló/felmérő feladatlap kialakításához (helyes megoldás megjelenítése/jelszóhasználathoz kötött értékelés megjelenítése)

3 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
Gyakorló feladatlap függvényei

4 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
Gyakorló feladatlap függvényei

5 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
Felmérő feladatlap függvényei Fontos, hogy az oszlop- és a sorazonosító abszolút hivatkozás legyen, mert több cella tartalmát is ugyanaz a jelszó jeleníti meg.

6 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
További szempontok (szerzett pont, %-os teljesítmény stb.) szintén megadhatók a jelszóra vonatkozó „HA” függvény beiktatásával.

7 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
3.) Látvány képek, feliratok elhelyezése, cellák hátterének kitöltése a látvány rögzítése az „Eszközök” „Beállítások menüpontban

8 Az Excel mint „interaktív” kérdőív

9 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
4.) Lapvédelem Fontos, hogy ne lehessen „visszafejteni” a feladatot, ezért ne felejtsük el mindazon cellákat, ahová nem kell írnia a tanulónak „Zárolt”-ra állítani mindazon cellákat, amik képletet tartalmaznak „Zárolt” és „Rejtett”-re állítani a duplikát oldal összes felhasznált sorát és oszlopát elrejteni A lapokat egyenként az „Eszközök”-„Védelem”-”Lapvédelem” menüpontban jelszóval levédeni.

10 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
Az így elkészített fájlokat mindig írásvédett fájlként tároljuk, mert ezzel biztosítható, hogy az etalon soha ne változzon, hiszen a módosításokat csak a „Mentés másként”-tel lehet elmenteni.

11 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
5.) „Finomságok” az „FKERES” függvény használatával a százalékos eredményekből kiírathatjuk az érdemjegyet is.

12 Az Excel mint „interaktív” kérdőív
Amennyiben módunk van gépteremben felmérőt íratni, akkor egy Excel oldalon előre elkészített összesítőben egyszerű frissítéssel megjeleníthetjük az összes elmentett dolgozat eredményét. Az eredményt tartalmazó cellának a megjeleníteni kívánt cella elérési útját kell tartalmaznia. ='F:\Humán TISZK\Humán TiszK továbbképzés\[imp1.xls]Munka1'!$B$2


Letölteni ppt "Az Excel mint „interaktív” kérdőív"

Hasonló előadás


Google Hirdetések