Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

C-vitamin Készítette Skrován Mónika.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "C-vitamin Készítette Skrován Mónika."— Előadás másolata:

1 C-vitamin Készítette Skrován Mónika

2 Mit szabályoz a c vitamin I.
A C-vitamin (aszkorbinsav) vízben oldódó vitamin. Biokémiai folyamatok működését szabályozza a szervezetben. Szükséges a vas és a réz felszívódásához.

3 Mit szabályoz a c vitamin II.
Hatékony antioxidáns, melynek felszívódását segíti, ha bioflavonoidokkal társítjuk. A C-vitamin hiánya többek között ínysorvadást, izombántalmakat, vérzékenységet okozhat.

4 Miket tartalmaz a folyékony c vitamin
Folyékony C-vitamin komplex kellemes és természetes citrus aromájával a mindennapok kiváló étrend-kiegészítője. C-vitamin mellett tartalmaz még citrom bioflavonoidokat, flavon-glükozidokat, rutint, hesperidint, csipkebogyót és acerolát (barbadoszi cseresznye). 237ml

5 A c vitamin felfedezése
Szent-Györgyi Albert 1928-ban felfedezett egy addig ismeretlen vegyületet a mellékvesében, melyet azután sikeresen a paprikából is kivont. Később ezt nevezték el C-vitaminnak. A C-vitamin szerepéről, előnyeiről és esetleges mellékhatásairól.

6 A c vitamin és a dohányzás
Dohányosok számára kiemelten fontos ennek a vitaminnak a rendszeres szedése, mert a dohányzás megnehezíti a bevitt C-vitamin felszívódását a szervezetben, valamint a bejuttatott káros anyagokat is közömbösíti. Kutatások alapján egy cigaretta elszívása mg C-vitamint képes tönkretenni. Így könnyű kiszámolni, hogy a napi minimum egy dohányzó számára legalább 500 mg C-vitamin, de inkább ajánlott a napi mg bevitele.

7 C-vitamin hatása Tavasszal a szervezetünk a hosszú, hideg időtől kimerült, a vitamintartalékaink kifogytak, ezért a szervezetünknek szüksége van az immunrendszer erősítésére. Egészséges táplálkozással növelhetjük az egész család ellenálló képességét a tavaszi megfázásokkal és vírusokkal szemben.

8 Köszönöm a figyelmet! 


Letölteni ppt "C-vitamin Készítette Skrován Mónika."

Hasonló előadás


Google Hirdetések