Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja."— Előadás másolata:

1 Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina

2 ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja nem alakul át aktív formává.

3 ×Helyes táplálkozás Az állati eredet ű táplálékok, különösen a máj fogyasztása melegen ajánlott, ha el akarod kerülni a D-vitamin-hiányt.

4 Az olajos halak, mint a hering, a lazac és a tonhal mind-mind további gazdag D-vitamin-forrást jelentenek. Fogyassz olyan táplálékokat, amelyekből szervezeted könnyedén előállítja a D-vitamint!

5 A D-vitamin egyik legjobb forrása egyértelm ű en a tojássárgája.

6 Ma már léteznek D-vitaminnal dúsított gabonapelyhek is!

7 A margarin, valamint a vaj is biztos forrása a létfontosságú vitaminnak.

8 Napi egy pohár tej is segít, hogy ne alakuljon ki a szervezetedben D-vitamin hiány.

9 ×A kalcium és a foszfor felszívódása ×A csontképz ő dés folyamata

10 ×A kalcium és a foszfor beépülése ×A csontok egészséges fejl ő déséhez

11 ×A csontok gyógyulása, például törés után ×A csontritkulás megel ő zése Normál csontCsontritkulás

12

13 D-vitamin túladagolásnál általános mérgezési tünetek jelentkezhetnek: gyenge étvágy, hányinger, hányás, fokozott vizelet kiválasztás, gyengeség, idegesség, szomjúság. B ő rviszketés is jelezheti, a vesék m ű ködése károsodhat, vesek ő képz ő dhet, a lágy szövetek elmeszesednek.

14 B ő cs-Kovács Renáta és Dénes Dorina


Letölteni ppt "Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések