Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2012Kooperáció és intelligencia, Dobrowiecki T., BME-MIT 1 Kooperáció és intelligencia kis HF-ok/ 2012.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2012Kooperáció és intelligencia, Dobrowiecki T., BME-MIT 1 Kooperáció és intelligencia kis HF-ok/ 2012."— Előadás másolata:

1 2012Kooperáció és intelligencia, Dobrowiecki T., BME-MIT 1 Kooperáció és intelligencia kis HF-ok/ 2012

2 2012Kooperáció és intelligencia, Dobrowiecki T., BME-MIT 2 Kis HF-1: Iteratív VH protokoll implementálása Iteratív VH protokollban menedzser ágens újszerű módon ismételten dekomponálja a feladatot és ír ki versenytárgyalást, ha nem elégedett az eddig beküldött ajánlatokkal. A protokollban 1 db MA menedzser- és 3 db SA1…3 vállalkozó ágens vesz részt. A feladat egy egységnyi hosszúságú bot átfestése 1, 2, vagy 3 színre, és a dekompozicíója egy (a%, a-szín, b%, b-szín, c%, c-szín) vektor. Minden vállalkozó rendelkezik valamilyen színű festékkel (több vállalkozó ugyanilyen festékkel is rendelkezhet), ami a bot legfeljebb 40%-nak megfestésére elég. Egy ajánlás elfogadható, ha színben egyezik és elegendő a kívánt botszakasz megfestésére. Megjegyzés: - Legyen egy-egy SA ágens „képessége”, hogy milyen színű feladattal képes elbánni. Ez el van raktározva az ágens hiedelmei között, pl. tud(Piros). tud(Kék). - Az MA ágensnek nem a feladata egy „optimális” dekompozicíót megtanulni. Elegendő csupán, hogy észrevegye, hogy a felajánlások számára nem jók és egy másik (akár random módon) feladatbontással kísérletezik. Elvárható határidő: 2012. február 15.

3 2012Kooperáció és intelligencia, Dobrowiecki T., BME-MIT 3 Kis HF-2: Elosztott következtetés 1 db. szervező SA és 3 db. következtető KA ágens következtet közösen együtt. KA1 azt tudja, hogy: ha nyuszi-kicsi és nyuszi-egeszseges, akkor nyuszi-ok. KA2 azt tudja, hogy: ha erkely-van és kert-van, akkor lakas-ok. KA3 azt tudja, hogy: ha nyuszi-ok ÉS lakas-ok, akkor allattartas-ok. A szervező meghirdet SA ágensek felé néhány tényt a premisszákban előforduló tényekből és vagy egy üres kérdést tesz fel, vagy valamelyik konkrét következményre rákérdez. Üres kérdés esetén az SA ágensek kötelesek előrefelé láncolva következtetni, a keletkező következményeket egymásnak átadva, amíg haladás tapasztalható. Nem üres kérdés esetén az SA ágensek kötelesek a kérdéstől hátrafelé láncolva Következtetni és a kívánatos premisszákat feladatul tovább adni, amíg az ismert tényekig nem jutnak el. Ilyenkor a felismerés láncát a kérdés felé kell pörgetni, hogy a kérdést felvető ágens bebizonyosodjon a válasz helyességéről. Minden következtetési és kommunikációs lépést kiíratással kell követhetővé tenni. Ötlet: a helyes kommunikáció kialakításához legjobb a folyamatot először papíron végig követni. Elvárható határidő: 2012. február 22.


Letölteni ppt "2012Kooperáció és intelligencia, Dobrowiecki T., BME-MIT 1 Kooperáció és intelligencia kis HF-ok/ 2012."

Hasonló előadás


Google Hirdetések