Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mintavételezés Demó. Ha túl ritka a mintavétel A felvett 3 pontból nem mondható meg, hogy a három Közül melyik szinuszból vettük a mintát, esetleg valamilyen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mintavételezés Demó. Ha túl ritka a mintavétel A felvett 3 pontból nem mondható meg, hogy a három Közül melyik szinuszból vettük a mintát, esetleg valamilyen."— Előadás másolata:

1 Mintavételezés Demó

2 Ha túl ritka a mintavétel A felvett 3 pontból nem mondható meg, hogy a három Közül melyik szinuszból vettük a mintát, esetleg valamilyen egy összetett jelből…

3 Ha megfelelő a mintavétel sűrűsége..... Mit jelent, hog y megfelelő?  Ehhez a két szinuszhoz (a nagyobb frekvenciájúhoz)!

4 Shannon mintavételi törvény A jel akkor állítható helyre a vett mintákból, ha a legkisebb periódusidejű szinuszos kompo- nenséből is legalább periódusonként két mintát veszünk. (Más megfogalmazás: a jel legnagyobb frekvenciájú szinuszos komponens frekven- ciájának legalább a kétszerese a mintavételi frekvencia. Ugyanis f=1/T)

5 Ismét a régi nóta Van egy elképzelésünk, modellünk a jelről (szinuszok összegeként képzeljük el, van köztük legnagyobb frekven- ciájú)  meghatározható a keresett paraméterérték


Letölteni ppt "Mintavételezés Demó. Ha túl ritka a mintavétel A felvett 3 pontból nem mondható meg, hogy a három Közül melyik szinuszból vettük a mintát, esetleg valamilyen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések