Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TE AKARSZ ROMA MUNKATÁRSAT?. A nem romák elsősorban a munkához való viszonyuk alapján ítélik meg a romákat. Előzmények * ! Szociológiai és szociálpszichológiai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TE AKARSZ ROMA MUNKATÁRSAT?. A nem romák elsősorban a munkához való viszonyuk alapján ítélik meg a romákat. Előzmények * ! Szociológiai és szociálpszichológiai."— Előadás másolata:

1 TE AKARSZ ROMA MUNKATÁRSAT?

2 A nem romák elsősorban a munkához való viszonyuk alapján ítélik meg a romákat. Előzmények * ! Szociológiai és szociálpszichológiai vizsgálatok szerint Magyarországon a cigányság a legelutasítottabb etnikai kisebbség. Hazánkban a többség és a kisebbség közötti társadalmi távolság a romák esetében a legnagyobb. Háttér 2005-ben az ‘Összetartó társadalom’ Phare program keretében országos reprezentatív vizsgálat készült a többségi társadalom romákkal kapcsolatos véleményével, ismereteivel és beállítódásaival kapcsolatban. ! ! *Forrás: www.program5.hu

3 A többségi társadalom a romákról „A cigányok gondjai megoldódnának, ha végre elkezdenének dolgozni.” Teljesen egyetért Inkább egyetért Inkább nem ért egyet Egyáltalán nem ért egyet Nem tudja / nem válaszolt „Amennyiben Önön múlna, milyen mértékben fogadná el a cigányokat?” 36% - Munkatársai lehetnének vagy szorosabb kapcsolatot is el tudna fogadni romákkal (pl. szomszédság, barátság, rokonság, házasság) 64% - Legfeljebb állampolgárai lehetnének a romák annak az országnak, ahol Ön is él, illetve egyáltalán nem vagy csak turistaként engedné be őket az országba ! !

4 KONKLÚZIÓ A többségi társadalom tagjainak több mint négyötöde szerint a romák gondjai megoldódnának, ha elkezdenének dolgozni, közel kétharmaduk azonban NEM fogadna el roma munkatársat!


Letölteni ppt "TE AKARSZ ROMA MUNKATÁRSAT?. A nem romák elsősorban a munkához való viszonyuk alapján ítélik meg a romákat. Előzmények * ! Szociológiai és szociálpszichológiai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések