Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A FAUVOK nyomában Témahét: 2010.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A FAUVOK nyomában Témahét: 2010."— Előadás másolata:

1 A FAUVOK nyomában Témahét: 2010

2 A fauvizmus a 20. század elején a francia impresszionizmusból kinövő irányzat; festőcsoportjának neve „Fauves” („Vadak”). A fauvisták művészetének előképeként két nagy posztimpresszionista munkásságát, a nagy felületen intenzív színekkel dolgozó Paul Gauguint és a durva, széles, lineáris ecsetvonásokkal jellemezhető Vincent van Goghot szokás említeni.

3 A fauvisták fellázadtak a múlt kultúrája ellen, a szín intenzitását tartották a legfontosabbnak. Céljuk az volt, hogy megteremtsék az egyensúlyt a képen, azt, ahogyan ők látják a dolgokat. Arra törekedtek, hogy a színek ne keveredjenek, hogy mindegyiknek maradjon intenzi tása és önállósága. Habár a fauvista festészet figuratív, tárgya kat ábrázol, a tárgyakat a szín eltorzítja, így a keverés nélkül használt tiszta szín lett a művészeti kifejezés célja. Képeiken az inte nzív színfoltokat néha vastag, fekete vonal keretezi. A festőcsoport vezéregyénisége, Matisse számára a fauvista tapasztalatok után a festészet a színeknek és vonalaknak a képben való ritmikus elhelyezését, ezzel egyben az egyensúly, a nyugalom művészetét is jelentette. Kiemelkedő képviselői Henri Matisse, Georges Braque, André Derain, Maurice Vlaminck, Raoul Dufy .

4 A színek lázadása

5 A kezdő lépések, azaz a kontúrvonalak megrajzolása

6 Második lépésként átfestettük a kontúrokat.

7 Hamarosan elkezdhettünk színezni

8 A félkész műveket büszkén örökítettük meg

9 Alakul…

10 Ketten könnyebb

11 Voltak, akik megunták a földön ücsörgést.

12 Koncentráció

13 Utolsó simítások

14 A jól végzett munka jutalma

15 Csapatmunka, sokak szerint a legnehezebb…

16 Az elkészült képeket a galériában állítottuk ki.

17 A csoport tagjai: Nagy Réka 10.a Pethő Lilla 10.a Horváth Laura 11.a
Gaál Gabriella 11.a Kovács Brigitta 11.d Katona Barbara 12.b Holl Réka 12.d Bodnár Balázs 12.d Döbrönte Eszter 12.d Témavezető tanár: Bánlaki Ildikó


Letölteni ppt "A FAUVOK nyomában Témahét: 2010."

Hasonló előadás


Google Hirdetések