Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat."— Előadás másolata:

1 A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat várunk. Beadási határidő: március 28. Most is rövid, maximum öt soros válaszokat várunk. Beadási határidő: március 28.

2 1. ELŐZMÉNYEK 1. ELŐZMÉNYEK 1. Mikor készült a kép? 1. Mikor készült a kép? 2. Mi volt az első „Barna Ház”? 2. Mi volt az első „Barna Ház”? 3. Milyen eseményhez kapcsolódik 3. Milyen eseményhez kapcsolódik az előző két kérdés? az előző két kérdés?

3 2. JELKÉPEK 2. JELKÉPEK 1. A horogkereszt honnan származik, milyen jelentéssel bírt? származik, milyen jelentéssel bírt? 2. Milyen szerepük volt a náci zászlóknak? zászlóknak? 3. Mi volt a vérzászló?

4 3. A HATALOM MEGRAGADÁSA 1. Mi volt a szerepük a Hitler mellett működő kancelláriáknak? 2. Milyen tisztségeket viselt Hitler 1934 után? 3.„ Ön Németország. Ha Ön cselekszik, a nemzet cselekszik. A párt Hitler.” Kinek a szavai a fentiek? Milyen funkciója volt? Kinek a szavai a fentiek? Milyen funkciója volt?

5 4. AZ SS 1.Ki vezette és mi volt a feladata az SS-nek? 2. Mikor és hol vetették be először a háború során alakulataikat? 3. Mi volt a feladatuk a halálfejes osztagoknak?

6 5. A TOTÁLIS ÁLLAM 5. A TOTÁLIS ÁLLAM 1. Mit jelent a nemzetiszocialista forradalom? forradalom? 2. Melyik törvényt tekinthetjük a Harmadik Birodalom első alaptörvényének? Mi a tartalma? 3.Milyen intézményeket foglalt magába a Biztonsági Rendőrségi Főhivatal? 3.Milyen intézményeket foglalt magába a Biztonsági Rendőrségi Főhivatal?

7 6. …. 1.Mit jelentettek a „kitelepítés”, „különleges eljárás” kifejezések a náci birodalomban? 2 Hol jelölték ki kezdetben a megoldást kínáló területet? 3. Milyen szerepet játszott a képen látható személy a kérdés megoldásában? Mit tudsz a későbbi sorsáról?

8 7. Mit ábrázolnak a képek?

9 Források: Források: Rubicon 2005/8. Rubicon 2005/8. Rubicon 2005/ /1. Rubicon 2005/ /1. Rubicon 2007/9. Rubicon 2007/9. GEO jan. GEO jan.


Letölteni ppt "A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések