Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat."— Előadás másolata:

1 A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat várunk. Beadási határidő: március 28. Most is rövid, maximum öt soros válaszokat várunk. Beadási határidő: március 28.

2 1. ELŐZMÉNYEK 1. ELŐZMÉNYEK 1. Mikor készült a kép? 1. Mikor készült a kép? 2. Mi volt az első „Barna Ház”? 2. Mi volt az első „Barna Ház”? 3. Milyen eseményhez kapcsolódik 3. Milyen eseményhez kapcsolódik az előző két kérdés? az előző két kérdés?

3 2. JELKÉPEK 2. JELKÉPEK 1. A horogkereszt honnan származik, milyen jelentéssel bírt? származik, milyen jelentéssel bírt? 2. Milyen szerepük volt a náci zászlóknak? zászlóknak? 3. Mi volt a vérzászló?

4 3. A HATALOM MEGRAGADÁSA 1. Mi volt a szerepük a Hitler mellett működő kancelláriáknak? 2. Milyen tisztségeket viselt Hitler 1934 után? 3.„ Ön Németország. Ha Ön cselekszik, a nemzet cselekszik. A párt Hitler.” Kinek a szavai a fentiek? Milyen funkciója volt? Kinek a szavai a fentiek? Milyen funkciója volt?

5 4. AZ SS 1.Ki vezette és mi volt a feladata az SS-nek? 2. Mikor és hol vetették be először a háború során alakulataikat? 3. Mi volt a feladatuk a halálfejes osztagoknak?

6 5. A TOTÁLIS ÁLLAM 5. A TOTÁLIS ÁLLAM 1. Mit jelent a nemzetiszocialista forradalom? forradalom? 2. Melyik törvényt tekinthetjük a Harmadik Birodalom első alaptörvényének? Mi a tartalma? 3.Milyen intézményeket foglalt magába a Biztonsági Rendőrségi Főhivatal? 3.Milyen intézményeket foglalt magába a Biztonsági Rendőrségi Főhivatal?

7 6. …. 1.Mit jelentettek a „kitelepítés”, „különleges eljárás” kifejezések a náci birodalomban? 2 Hol jelölték ki kezdetben a megoldást kínáló területet? 3. Milyen szerepet játszott a képen látható személy a kérdés megoldásában? Mit tudsz a későbbi sorsáról?

8 7. Mit ábrázolnak a képek? 1.2. 3. 4. 5.

9 Források: Források: Rubicon 2005/8. Rubicon 2005/8. Rubicon 2005/10-2006/1. Rubicon 2005/10-2006/1. Rubicon 2007/9. Rubicon 2007/9. GEO 2009. jan. GEO 2009. jan.


Letölteni ppt "A TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ II. FORDULÓJÁNAK FELADATAI Gratulálunk az első feladatsor megoldásaihoz, ügyesek voltatok! Most is rövid, maximum öt soros válaszokat."

Hasonló előadás


Google Hirdetések