Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gerald Durrell és a Csatorna szigetek

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gerald Durrell és a Csatorna szigetek"— Előadás másolata:

1 Gerald Durrell és a Csatorna szigetek

2 Élete röviden: Január 7-én született az indiai Dzsamsedpurban, Kalkutta közelében Gerald Malcolm Durrell brit zoológus, író. Apja gyarmati tisztviselő volt, aki a későbbi író hároméves korában meghalt. Anyja négy gyerekével – közülük az egyik Lawrence Durrell író, akit az öcs regényeiből Larry néven ismerünk – hazatért Angliába, majd 1933-ban Korfu szigetére költözött. Hat évig éltek a szigeten, amely Gerry fő szellemi ihletője volt: itt kezdődött egy életen át tartó nagy szerelme a természet világa iránt.

3 Iskolába nem járt, magántanárok oktatták, közülük főleg a természettudós Teo Sztefanidesz hatott rá. Korfui éveire emlékezett a Családom és egyéb állatfajták című könyvében, sok humorral és öngúnnyal mutatva be családtagjait, a sziget lakóit és élővilágát.

4 Néhány műve:  Családom és egyéb állatfajták Rokonom, Rosy
A susogó táj Véznaujjú maki meg én Tóbiás, a teknőc Nóé bárkája Hogyan lőjünk amatőr természetbúvárt? Keeper, az állatkert őre Fogjál nekem kolóbuszt! Férjhez adjuk a mamát Léghajóval a világ körül Léghajóval a dinoszauruszok földjén

5 A csatorna szigetek A La Manche-csatornában Franciaországtól látótávolságnyira fekvő Csatorna-szigetek 1066 óta a brit korona fennhatósága alá tartoznak (ld. brit koronafüggőségek), de nem képezik az Egyesült Királyság részét. Guernsey, Jersey és még néhány kisebb sziget tartozik ide. A nagyobbak sűrűn lakottak, a többiek lakatlanok.

6 Nagy szerepet játszott a Jersey szigeten található állatkert megalapításában

7 Korfu Korfu Görögország egyik szigete a Jón-tengerben. A Jón-szigetek néven ismert szigetcsoport és közigazgatási régió tagjai közül a második legnagyobb. Gerald Durrell nagyon szerette a szigetet változatos élővilága miatt. Számos műve született itt.

8 Vége Készítették: Témavezető tanár: Vágovits Gizella
Eszenyi Alexandra 10.d. Jámbor Márk 10.b. Kovács Martin 9.d. Majlik Réka 10.d. Mazur Virág 10.a. Olasz Fiorella 9.a. Papp Nikolett 9.a. Pintér Dániel 9.d. Salamon Vivien 10.a. Témavezető tanár: Vágovits Gizella


Letölteni ppt "Gerald Durrell és a Csatorna szigetek"

Hasonló előadás


Google Hirdetések