Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gerald Durrell és a Csatorna szigetek. Január 7-én született az indiai Dzsamsedpurban, Kalkutta közelében Gerald Malcolm Durrell brit zoológus, író. Apja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gerald Durrell és a Csatorna szigetek. Január 7-én született az indiai Dzsamsedpurban, Kalkutta közelében Gerald Malcolm Durrell brit zoológus, író. Apja."— Előadás másolata:

1 Gerald Durrell és a Csatorna szigetek

2 Január 7-én született az indiai Dzsamsedpurban, Kalkutta közelében Gerald Malcolm Durrell brit zoológus, író. Apja gyarmati tisztviselő volt, aki a későbbi író hároméves korában meghalt. Anyja négy gyerekével – közülük az egyik Lawrence Durrell író, akit az öcs regényeiből Larry néven ismerünk – hazatért Angliába, majd 1933-ban Korfu szigetére költözött. Hat évig éltek a szigeten, amely Gerry fő szellemi ihletője volt: itt kezdődött egy életen át tartó nagy szerelme a természet világa iránt. Élete röviden:

3 Iskolába nem járt, magántanárok oktatták, közülük főleg a természettudós Teo Sztefanidesz hatott rá. Korfui éveire emlékezett a Családom és egyéb állatfajták című könyvében, sok humorral és öngúnnyal mutatva be családtagjait, a sziget lakóit és élővilágát.

4 Néhány műve: Családom és egyéb állatfajták Rokonom, Rosy A susogó táj Véznaujjú maki meg én Tóbiás, a teknőc Nóé bárkája Hogyan lőjünk amatőr természetbúvárt? Keeper, az állatkert őre Fogjál nekem kolóbuszt! Férjhez adjuk a mamát Léghajóval a világ körül Léghajóval a dinoszauruszok földjén

5 A csatorna szigetek A La Manche-csatornában Franciaországtól látótávolságnyira fekvő Csatorna-szigetek 1066 óta a brit korona fennhatósága alá tartoznak (ld. brit koronafüggőségek), de nem képezik az Egyesült Királyság részét. Guernsey, Jersey és még néhány kisebb sziget tartozik ide. A nagyobbak sűrűn lakottak, a többiek lakatlanok.

6 Nagy szerepet játszott a Jersey szigeten található állatkert megalapításában

7 Korfu Korfu Görögország egyik szigete a Jón- tengerben. A Jón-szigetek néven ismert szigetcsoport és közigazgatási régió tagjai közül a második legnagyobb. Gerald Durrell nagyon szerette a szigetet változatos élővilága miatt. Számos műve született itt.

8 Vége Készítették: Eszenyi Alexandra 10.d. Jámbor Márk 10.b. Kovács Martin 9.d. Majlik Réka 10.d. Mazur Virág 10.a. Olasz Fiorella 9.a. Papp Nikolett 9.a. Pintér Dániel 9.d. Salamon Vivien 10.a. Témavezető tanár: Vágovits Gizella


Letölteni ppt "Gerald Durrell és a Csatorna szigetek. Január 7-én született az indiai Dzsamsedpurban, Kalkutta közelében Gerald Malcolm Durrell brit zoológus, író. Apja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések