Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Távmunka a területfejlesztésben

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Távmunka a területfejlesztésben"— Előadás másolata:

1 Távmunka a területfejlesztésben
Készítette: Cserháti Ferenc, vezető-tanácsos Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal

2 A KTMB hálózat A területfejlesztési szolgáltatási és együttműködési tevékenység ellátását, mint állami feladatot a Kormány az országos kistérségi megbízotti hálózat útján látja el. A 61/2000 (V.3.) Korm. rendelet alapján 2000 óta működik kistérségi megbízotti hálózat az országban (megbízásos jogviszony;részmunaidő) Jelenleg a 244/2003 (XII.18.) Korm. rendeletben meghatározott 168 kistérségben végzik munkájukat közülük 20 fő a megbízotti tisztség betöltése mellett ún. megyei szervezői feladatokat is ellát, mely többletfeladat a megyében működő megbízottak feladatainak szervezésére irányul A kistérségi megbízottak munkáját az ország hét tervezési-statisztikai régiójában egy-egy regionális koordinátor irányítja. A KTMB a meghatározott működési területén (statisztikai kistérség) belül szervezési, tájékoztatási, információ-szolgáltatási, adategyeztetési, közreműködési és együttműködési feladatokat lát el.

3

4 Az alapok A évi LXXV. törvénnyel módosított a területfejlesztésről és területrendezésről szóló évi XXI. törvény 27. §-a (1) bekezdésének c) pontja felhatalmazta a Kormányt, hogy rendeletben szabályozza a kistérségi megbízottak és a regionális koordinátorok jogállását és tevékenységét, mely rendelet hatálybelépése szeptember 1-jén megtörtént. A Hivatal célja a megváltozott jogi környezetben újraértelmezett kistérségi megbízotti hálózat tagjainak távmunkaviszonyban - teljes munkaidőben - történő alkalmazása. Élve a Munka Törvénykönyvéről szóló évi XXII. törvényben a távmunkavégzés szabályiról szóló szabályok teremtette és a jelen pályázat nyújtotta bértámogatás lehetőségével, meg kívánja erősíteni a KTMB-k szakmai működésének hátterét, mely összhangban van a kormányzat közigazgatási reform elképzeléseivel, azaz kistérségi szinten erősíteni és ösztönözni a területfejlesztés szereplőinek együttműködését, melynek kulcsszereplője és generátora a KTMB.

5 A pályázatírás Értesülés a pályázati lehetőségről ( Kistérségek (új) erősödő szerepe a területfejlesztlésben Erősödő kapcsolat (információ áramlás) a kistérség és a központ között →erősödő KTMB szerep Hordozható számítógépek beszerzése, egységes cím kialakítása Az eddigi munkavégzés „kvázi” távmunka jellege

6 A pályázat megvalósítása
A távmunkában alkalmazott KTMB-k és RKO-k alkalmazásához szükséges személyi feltételt biztosítja a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztály A bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatok ellátását a pályázati felhívásban elvárt elkülönült nyilvántartás vezetését a Gazdálkodási Főosztály végzi A projekt szakmai megvalósításáért a Területigazgatási Főosztály felelős (távmunkahelyek pályáztatása, a munkavállalók kiválasztása, szakmai irányítása, ellenőrzése)

7 A megvalósítás nehézségei
Hivatali hierarchia Költségvetési finanszírozottság, merev államháztartási szabályok Munkavállalók pályázati kiválasztása, bizottsági meghallgatása, kistérségi tanácsok véleményének bekérése, „kinevezési” procedúra Megvalósítás eredménye: 175 főre megítélt támogatásból, határidőben 146 (121+25) fő került lejelentésre Maradék helyeken jelenleg folyik a pályáztatás, munkakezdés

8 A közeljövő 294/2004. (X. 28.) Korm. rendelet a területpolitika kormányzati koordinációjáért felelős politikai államtitkár feladat- és hatásköréről, valamint a Területpolitikai Kormányzati Hivatal létrehozásáról (működés: )

9 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Távmunka a területfejlesztésben"

Hasonló előadás


Google Hirdetések