Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kétségektől a Készségekig A hírközlési (ICT) szektor lehetőségei és tevékenysége a távmunka témakörében V. Országos Távmunka konferencia 2006. 12. 07.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kétségektől a Készségekig A hírközlési (ICT) szektor lehetőségei és tevékenysége a távmunka témakörében V. Országos Távmunka konferencia 2006. 12. 07."— Előadás másolata:

1 Kétségektől a Készségekig A hírközlési (ICT) szektor lehetőségei és tevékenysége a távmunka témakörében V. Országos Távmunka konferencia 2006. 12. 07. MHTPB –dr Hajdú László elnök

2 2006.12.07MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia Társadalmi Párbeszéd Alkalmazott meghatározás Folyamatos interakció u u a szociális partnerek között; u u annak érdekében, hogy u u megállapodásra jussanak, u u milyen módon gyakorolnak kontrollt, u u illetékességükbe tartozó, u u gazdasági és szociális tényezők felett.

3 2006.12.07MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia Magyar Hírközlési Társadalmi Párbeszéd Bizottság A Bizottság küldetése A szektor ágazatok területén a munka világának fejlesztése a munkaadók és a munkavállalók megállapodásai alapján. A Bizottság célja (többek között) Az eWork hatásosságában rejlő előnyök kiteljesítése, a lehetséges hátrányok elkerülése érdekében párbeszédrendszer kibontakoztatása. A szociális partnereknek az érdekeltekkel folytatott és az azok képviselői által kezdeményezett szélesebb együttműködések felkarolása.

4 2006.12.07MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia Bizottsági kapcsolatok Az ITC szektor vállalkozásai olyan csoportjaival együttműködni, akiket a Bizottság és partnerei tevékenysége érdemben segíthet. (ICT szakmai szervezetek) Az ITC szektor és a társadalom többi része közötti kooperáció és koordináció fejlesztése.(Távmunka Szövetség) A nagyságrendekkel nagyobb EU piaci rendszerben a szövetségek egybekapcsolásával segíteni a szektor munkáját, mert ez hatványozottan szélesíti ki a lehetőségeket. (TávMunkaCsoport)

5 2006.12.07MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia Bizottsági e Work feladatok Az eWork (távmunka) fejlesztés időszerű feladatai elvégzésének komplex elősegítése. (kitérve a kommunikáció, az együttműködés, elvégzendő kutatások, a jogszabályalkotás, stb. kérdéseire) Közvetlenül az Unió szintű társadalmi párbeszéd keretében kidolgozott ajánlások honi megvalósításának támogatásával. Közvetetten más szervezetek támogatása lehetőségeik kihasználásában, problémáik megoldásában, feladataik végrehajtásában.

6 2006.12.07MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia e Work főbb feladatai Kételyek n n Vajon az eWork az jobban, vagy kevésbé megterhelő? Az eWork vagy az eNtertainment? n n Vajon a bMunka vagy tMunka a hatásosabb? n n Vajon helyben, vagy az értékteremtés adott pontján fontosabb dolgozni?

7 2006.12.07MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia e Work főbb feladatai Kérdések n n Mi a nagyobb megterhelés a bevontság vagy az elektroszmog? Stressz mint pszichés, a sugárzás mint élettani hatás? n n Mi a termelékenyebb? Elkülönített és koncentrált tevékenység vagy az egyéb folyamatokban feloldott? n n Mi a perspektívebb? Szervezeti rendbe tagolódni vagy társadalmi hálóba?

8 2006.12.07MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia e Work főbb feladatai Képességek n n eSkills, A tudástársadalmi újraintegrálás alapja (eszköz ismeret, kezelési képesség, használati készség) n n eLearning Gyermekmegőrzés helyett az önálló tanulás kialakítása n n Life - Long Learning (LLL) Az iskolarendszerű, formális ismeretszerzés kiterjesztése a nem formálisra, az informálisra és az élet- és munkatapasztalatira

9 2006.12.07MHTPB – dr. Hajdú László V. Országos Távmunka konferencia Főbb e Work tevékenységek Küzdelmek n n támogató szakmai környezet kialakítása (az informatika, a munkafolyamatok alkalmassá tétele, a szak- és felnőttképzés, a munkaügyi környezet kialakítása, stb.) n n a jogi, erkölcsi szabályozás kialakítása n n a kontroll és a monitoring környezete kialakítása

10 KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET! Ne feledkezzenek meg arról, hogy a Magyar Hírközlési Társadalmi Párbeszéd Bizottság is segíti, segítheti munkájukat ! Képviselő: dr. Hajdú László elnök Munkavállalók összefogója: Lázár AndrásPHDSZSZ Munkáltatók összefogója: Bóday CsabaMEISZ Koordinátor: Bor Frida (HÁPB)ÁPB Kht.


Letölteni ppt "Kétségektől a Készségekig A hírközlési (ICT) szektor lehetőségei és tevékenysége a távmunka témakörében V. Országos Távmunka konferencia 2006. 12. 07."

Hasonló előadás


Google Hirdetések