Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bizonyosság Hitünk megpróbáltatásához szükségünk van néha a beborult égre, hogy önbizalmunktól megfosztva üdvünk bizonyosságát inkább alapozzuk Krisztusra,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bizonyosság Hitünk megpróbáltatásához szükségünk van néha a beborult égre, hogy önbizalmunktól megfosztva üdvünk bizonyosságát inkább alapozzuk Krisztusra,"— Előadás másolata:

1 Bizonyosság Hitünk megpróbáltatásához szükségünk van néha a beborult égre, hogy önbizalmunktól megfosztva üdvünk bizonyosságát inkább alapozzuk Krisztusra, mint a tapasztalatra, az érvelésre, a kedélyhangulatra és az érzelmekre. Aki Isten szeretetének bizonyosságában él, közömbös lehet a testi gondolkodású emberek véleményével szemben.

2 Boldogság A boldogság közel lakik az Isten akaratában való megnyugváshoz. A részvétteljes szív legnagyobb öröme a mások boldogítása. A legnagyobb meleg a nap közelében van, a legnagyobb boldogság Jézus közelségében van.

3 Bölcsesség Az igazi bölcsesség gyakorlatias; az önhitt műveltség elméleteket szül és kínlódást okoz. Az igazán bölcs ember szívesen tanul mások tapasztalatából. A cédrustól az izsópig, a száguldó sastól a ciripelő tücsökig, az azúrkék égbolttól a hajnali harmatcseppig minden, de minden az isteni bölcsesség nagy voltát dicséri.

4 Bűn A bűn magához szorítja a bukott ember természetét, ahogy az óriáskígyó átfonja áldozatát. Ha a bűnt kituszkoljuk a főkapun, betolakodik a hátsó ajtón, vagy bemászik az ablakon, vagy leereszkedik a kéményen. A bűnt el kell törölni a Megváltó vérével, nem pedig betakarni a vallásosság köpenyével. Jézus önfeláldozásának hatalmas és mély szakadéka elnyeli a bűneink összes hegyét.

5 Bűnbánat A bűn elkövetése után az első teendő nem az ima, hanem az őszinte, töredelmes bűnbánat. Isten nem fenyíti az ítélet vesszőjével azt, aki a bűnbánat ostorától vérzik. A bűnbánat nem ideig-óráig tartó vezeklés, vagy huzamosabb lelkigyakorlat, hanem egy életre szóló kegyelem, mint maga a hit. Hívőnek lenni annyit jelent, mint bűnbánatra hajlandónak lenni.

6 Bűnös Csak az a bűnös, aki nem takargatja vétkeit, számíthat arra, hogy Isten kegyelme azokat betakarja. Amit a bűnös ezeréves vezeklésével nem tudna elérni, azt Isten irgalma és kegyelme véghezviszi egy nap alatt. A bűnös életmód és a jámborság hasonlít a kétvedrű kúthoz: amikor az egyik ceder felemelkedik, a másik veder lesüllyed.

7 Csoda A csodákat nem lehet fürkészve elemezni, mert természetüknél fogva Isten hatalmának kibontakozásai. A teremtésben, a gondviselésben és a megváltás művében annyi a csoda, mint az óceánban az élőlény. A Szentlélek képes hitet fakasztani bennünk, bármilyen csoda nélkül. A csoda egymagában nem támaszt hitet. Aki nem hisz Istenben csodák nélkül, az a hitét csodákra, és nem Istenre alapozza. Istentől arra nézve csodajelt kívánni, amiről ígérete szavával kezeskedik, balgatag kíváncsiság és botor hitetlenség.

8 Egyház Mihelyt az egyház nem foglalkozik a pusztaság termősítésével, maga válik pusztává. – Szentjeinek mártírhalála volt az egyház életcsírája. Istenünk kesztyűjét bátran oda vethetjük a pokolnak; vegye fel, akinek bátorsága van hozzá! Krisztus diadalra viszi szent egyházát a legádázabb ellenséggel és a legnyomasztóbb túlerővel szemben is. Krisztus egyháza nem luxus-hotel, melyben keresztyén urak kényelmes különszobákban laknak. Az egyház inkább hasonlít egy katonai barakkhoz, melyben az evangélium harcosai együtt laknak és közös kiképzésben részesülnek.

9 Ellenség Az ellenség támadását elviseljük valahogyan, de ha egy jó barátunk fordul ellenünk, ez igen fáj. Ha maga az Úr vonul fel ellenünk, ez olyan háború, amelytől rettegnünk kell. Isten ellenségeinek tekint mindaddig, míg nem leszünk szent ügyének pártolói és országának harcosai.

10 Engedelmesség Ha az emberek csak félannyira engedelmeskednének Istennek, mint az állatok az embernek, alig vétkeznének. Aki gyermekek kenyerét eszi, kell hogy a fiak engedelmességét gyakorolja. – Az engedelmesség útján járó tanítványok gyakran találkoznak Mesterükkel, az Úr Jézus Krisztussal. A hit nélküli engedelmesség – h ilyen lehetséges - aranymázzal bevont engedetlenség.


Letölteni ppt "Bizonyosság Hitünk megpróbáltatásához szükségünk van néha a beborult égre, hogy önbizalmunktól megfosztva üdvünk bizonyosságát inkább alapozzuk Krisztusra,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések