Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Róma Története Írta: Szöllősi Veronika 9.a. Romolus és Rémus története A monda szerint Róma városát Romulus és Rémus, Mars hadisten és Rhea Silvia ikergyermekei.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Róma Története Írta: Szöllősi Veronika 9.a. Romolus és Rémus története A monda szerint Róma városát Romulus és Rémus, Mars hadisten és Rhea Silvia ikergyermekei."— Előadás másolata:

1 Róma Története Írta: Szöllősi Veronika 9.a

2 Romolus és Rémus története A monda szerint Róma városát Romulus és Rémus, Mars hadisten és Rhea Silvia ikergyermekei alapították. Romulus megölte Rémust, s ő lett Róma első királya. A város alapítását a hagyomány i. e. 753-ra tette. A mondai hagyomány szerint Rómának hét királya volt.

3 Róma Császárai Néró:Julius–Claudius-dinasztia utolsó római császára Augustus:a Római Birodalom első császára (uralkodott Kr. e. 27-től haláláig), a római történelem egyik legfontosabb alakja volt : Traianus:98-117 között a Római Birodalom császára : Hadrianus császár:117-től 138-ig uralkodott az Antonius dinasztia tagjaként..

4 Az ősi Colosseum Az amfiteátrum római találmány. Lényege az elliptikus alaprajzú aréna, amelyet több emelet magasságban ülőhelysorok öveztek, ahonnan a nézők biztonságosan szemlélhették a látványosságokat. Az amphitheatrum szó utal az épülettípus eredetére, hiszen két, félkör alaprajzú görög színház "összeillesztése" eredményezi az ellipszis formát.

5 Róma A Római Birodalom legnagyobb kiterjedése idején a birodalom kb. 5 900 000 km² kiterjedésű hatalmas szárazföldi területet uralt. A birodalom egészében elterjedt hivatalos nyelv, a latin köznyelvi változatából (az ún. vulgáris latinból) alakultak ki Európa újlatin nyelvei, amelyek a gyarmatosítások során más kontinenseken is elterjedtek.


Letölteni ppt "Róma Története Írta: Szöllősi Veronika 9.a. Romolus és Rémus története A monda szerint Róma városát Romulus és Rémus, Mars hadisten és Rhea Silvia ikergyermekei."

Hasonló előadás


Google Hirdetések