Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Róma Vigh Zsuzsanna. Romolus és Remus Romolus és Remus története Az ikreket egy anyafarkas nevelte fel. A testvérek közösen akartak uralkodni a város.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Róma Vigh Zsuzsanna. Romolus és Remus Romolus és Remus története Az ikreket egy anyafarkas nevelte fel. A testvérek közösen akartak uralkodni a város."— Előadás másolata:

1 Róma Vigh Zsuzsanna

2 Romolus és Remus

3 Romolus és Remus története Az ikreket egy anyafarkas nevelte fel. A testvérek közösen akartak uralkodni a város felett. Összevesztek azon, hogy a városfalat hova építsék. Végül Romolus elkezdte építeni a falat. Ám Remus kigúnyolta fal magasságát, és átugrotta. Erre Romolus megölte Remust. Így Romolus lett az egyetlen király.

4 Róma császárai

5 Roma híres császárai Augustus (az első császár) Néró (a „véres” költő, aki, hogy ihlete legyen felgyújtotta Rómát) Traianus (Antoninus-dinasztia tagja) Hadrianus (a leghíresebb falat Nagy- Britanniában róla nevezték el) Marcus Aurelius (ő volt az utolsó az „Öt jó császár” közül)

6 Colosseum

7 „Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is.”- Beda Venerabilis Vespanius császár ideje alatt épült Helye: Forum Romanum délkeleti végén Eredeti neve:Amphiteatrum Flavium


Letölteni ppt "Róma Vigh Zsuzsanna. Romolus és Remus Romolus és Remus története Az ikreket egy anyafarkas nevelte fel. A testvérek közösen akartak uralkodni a város."

Hasonló előadás


Google Hirdetések