Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Szmog Minden, amit érdemes róla tudni. A szmog a környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd Szennyezőanyagoktól függően kétféle füstködöt különböztetünk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Szmog Minden, amit érdemes róla tudni. A szmog a környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd Szennyezőanyagoktól függően kétféle füstködöt különböztetünk."— Előadás másolata:

1 A Szmog Minden, amit érdemes róla tudni

2 A szmog a környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd Szennyezőanyagoktól függően kétféle füstködöt különböztetünk meg. Elsősorban fosszilis tüzelőanyagok (főleg szén) nagymértékű felhasználása váltja ki.

3 Hatások Súlyos egészségügyi következményei a szmognak: Pl.: Asztma (légúti érzékenység bizonyos anyagokra) A fotokémiai szmog erősen irritálja a nyálkahártyát, az ózon pedig károsan hat mind a növényekre, mind az állatokra és az emberre.

4 Szmogriadó 2009. január 11-én a magas légszennyezettségi szint miatt gépjárműforgalom korlátozására volt szükség a fővárosban A Riadó lényege, hogy páratlan napon csak páratlan rendszámú, páros napod pedig páros rendszámú autók mehetnek az utakon.

5 Védekezés Meg kéne próbálni az embereknek azt, hogy otthon hagyják az autójukat és kerékpárral, vagy tömegközlekedéssel jutnának el a munkahelyükre. Katalizátor használata


Letölteni ppt "A Szmog Minden, amit érdemes róla tudni. A szmog a környezetszennyezés miatt kialakuló füstköd Szennyezőanyagoktól függően kétféle füstködöt különböztetünk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések