Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZMOG. Köztudomású, hogy a nagyvárosok levegője meglehetősen rossz minőségű, a szmog megnehezíti a lélegzést. Az ablakok résein a lakásba szivárgott szennyezett.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZMOG. Köztudomású, hogy a nagyvárosok levegője meglehetősen rossz minőségű, a szmog megnehezíti a lélegzést. Az ablakok résein a lakásba szivárgott szennyezett."— Előadás másolata:

1 SZMOG

2 Köztudomású, hogy a nagyvárosok levegője meglehetősen rossz minőségű, a szmog megnehezíti a lélegzést. Az ablakok résein a lakásba szivárgott szennyezett levegő komoly veszéllyel fenyeget, és különböző, a légzéssel kapcsolatos megbetegedést idézhet elő

3

4 Szmog: fojtogat és allergiát okoz! A légúti problémáktól szenvedő gyerekeket komolyan megviseli a mostani légszennyezés, amely miatt Budapesten szmogriadót rendeltek el. animációanimáció COPD A levegőben levő szálló por mértéke két napon át meghaladta a 100 mikrogrammot. A januári szélcsendben kialakult szmog izgatja a szemet, amely viszkethet. Irritálja a légutak nyálkahártyáját: köhögést és nehézlégzést okozhat, sőt, akár tüdőgyulladáshoz is vezethet. Az asztmások, légzőszervi megbetegedésben (például COPD-ben) szenvedők állapotát jelentősen ronthatja. Ilyen környezeti feltételek mellett csökken a tüdő ellenálló képessége a fertőzésekkel szemben. Várhatóan nőni fog a tüdőgyógyászati szakrendelők, gyermekorvosok terhelése, mivel az asztmás, légúti betegségektől szenvedő gyermekeket nagyon megviseli a levegő nagy fokú szennyezettsége. A szakemberek eddig is tudták, hogy a nagyvárosok belső kerületeiben élő asztmás gyerekek érzékenyebben reagálnak a légszennyezésre, mint egészséges társaik

5


Letölteni ppt "SZMOG. Köztudomású, hogy a nagyvárosok levegője meglehetősen rossz minőségű, a szmog megnehezíti a lélegzést. Az ablakok résein a lakásba szivárgott szennyezett."

Hasonló előadás


Google Hirdetések