Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A szmog Készítette: Krieg Judit 10/b.. A szmogról röviden A szmog (füstköd) kialakulásában az ózon, a kipufogó gázokból származó nitrogénoxidok, valamint.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A szmog Készítette: Krieg Judit 10/b.. A szmogról röviden A szmog (füstköd) kialakulásában az ózon, a kipufogó gázokból származó nitrogénoxidok, valamint."— Előadás másolata:

1 A szmog Készítette: Krieg Judit 10/b.

2 A szmogról röviden A szmog (füstköd) kialakulásában az ózon, a kipufogó gázokból származó nitrogénoxidok, valamint szénhidrogének keveréke, a kén-dioxid, por, a koromszemcsék, kénsavcseppek játszanak szerepet. A szmog a légszennyezés egyik legszélsőségesebb formája, nevét az angol smoke (füst) és fog (köd) szavak összevonásából kapta.

3 A redukáló (London-típusú) szmog Kialakulásának feltételei: –Szélcsendes id ő járás –Magas légnyomás –Magas relatív páratartalom –-3 – +5 °C közötti h ő mérséklet –Légszennyezés: kén-dioxid, korom, por…

4 Az oxidáló (Los Angeles-típusú) szmog Kialakulásának feltételei: –Er ő s napsugárzás (UV-sugárzás) –közlekedés által kibocsátott szennyezések –Gyenge légmozgás

5 Egy kiemelt eset Londonban 1952 decemberében volt tapasztalható egy igen súlyos példája, amikor öt napon át füstköd borította a várost. Ezen a héten négyezer rel több ember halt meg, mint más években ugyanebben az id ő szakban. A halálozás olyan szintet ért el, mint utoljára 1866-ban, a legutolsó kolerajárvány idején. Ez az eddig ismert legnagyobb városi leveg ő szennyezési katasztrófa.

6


Letölteni ppt "A szmog Készítette: Krieg Judit 10/b.. A szmogról röviden A szmog (füstköd) kialakulásában az ózon, a kipufogó gázokból származó nitrogénoxidok, valamint."

Hasonló előadás


Google Hirdetések