Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Attila a hun Készítette T urtev E rik. Attila isten ostora Attila a hunok legnagyobb és leghatalmasabb fejedelme volt. Időszámításunk szerint 406 –ban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Attila a hun Készítette T urtev E rik. Attila isten ostora Attila a hunok legnagyobb és leghatalmasabb fejedelme volt. Időszámításunk szerint 406 –ban."— Előadás másolata:

1 Attila a hun Készítette T urtev E rik

2 Attila isten ostora Attila a hunok legnagyobb és leghatalmasabb fejedelme volt. Időszámításunk szerint 406 –ban született. Apját M undzuknak hívták, és volt neki még két bátyja R ua és O ktár. A mai M agyarország keleti részén született. Sokáig uralkodott B ledával vagyis a bátyjával, majd brutális módon megölte B ledát és a holttestét a D unába dobta, hogy ő lehessen a király. A ttila kinézete Priscus leírása Attila kinézetéről: Külsejében igazi hun, alacsony termetével, széles mellével, nagy fejével, apró szemével, ritka szakállával, lapos orrával és sötét testszínével egyesítvén magában nemzetének sajátosságait.

3 Attila halála és temetése Attila 453-ban halt meg. Miután a catalaunumi csata döntetlenül végződött, Attila haza tért a hunokkal. Nászéjszakáján orrvérzése lett és belefulladt kábulatában. Attila halála után a hun birodalom végleg eltűnt a történelem színpadáról. A monda szerint egy hármas koporsóba temették, ott ahol a Tisza kétfelé ágazik.

4 A hunok A hunok belső –Ázsia sztyeppéiről származó ismeretlen eredetű nép. A hunoktól egész Európa rettegett. Az újszülöttek arcát összevágták, majd a fejüket egy ronggyal összekötötték, hogy a fejük eltorzuljon. Ezt mind azért tették, hogy felnőtt korukra ijesztőek legyenek. Állítólag egész nap a lovukon voltak.

5 A hun birodalom

6 Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "Attila a hun Készítette T urtev E rik. Attila isten ostora Attila a hunok legnagyobb és leghatalmasabb fejedelme volt. Időszámításunk szerint 406 –ban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések