Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette Turtev Erik

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette Turtev Erik"— Előadás másolata:

1 Készítette Turtev Erik
Attila a hun Készítette Turtev Erik

2 Attila isten ostora Attila a hunok legnagyobb és leghatalmasabb fejedelme volt. Időszámításunk szerint 406 –ban született. Apját Mundzuknak hívták, és volt neki még két bátyja Rua és Oktár. A mai Magyarország keleti részén született . Sokáig uralkodott Bledával vagyis a bátyjával, majd brutális módon megölte Bledát és a holttestét a Dunába dobta, hogy ő lehessen a király. Attila kinézete Priscus leírása Attila kinézetéről: Külsejében igazi hun, alacsony termetével, széles mellével, nagy fejével, apró szemével, ritka szakállával, lapos orrával és sötét testszínével egyesítvén magában nemzetének sajátosságait.

3 Attila halála és temetése
Attila 453-ban halt meg. Miután a catalaunumi csata döntetlenül végződött, Attila haza tért a hunokkal. Nászéjszakáján orrvérzése lett és belefulladt kábulatában. Attila halála után a hun birodalom végleg eltűnt a történelem színpadáról. A monda szerint egy hármas koporsóba temették, ott ahol a Tisza kétfelé ágazik.

4 A hunok A hunok belső –Ázsia sztyeppéiről származó
ismeretlen eredetű nép. A hunoktól egész Európa rettegett. Az újszülöttek arcát összevágták, majd a fejüket egy ronggyal összekötötték, hogy a fejük eltorzuljon. Ezt mind azért tették, hogy felnőtt korukra ijesztőek legyenek. Állítólag egész nap a lovukon voltak .

5 A hun birodalom

6 Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "Készítette Turtev Erik"

Hasonló előadás


Google Hirdetések